Opel Astra: Recirculatie klep kachel

Bouwjaar: 1998

Het electromotortje van de recirculatieklep slipt constant door in zijn aansluiting in het kachelhuis. Na demontage blijft dit motortje constant draaien afhankelijk van de stand van de knop links- of rechtsom. Is het normaal dat dit motortje constant wordt aangestuurd?

Arjan_Zeeuw

Geplaatst door Arjan_Zeeuw (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ceesie1583 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja ,als de motor tegen de aanslag komt dam neemt de stroom toe en door de ptc weerstand wordt de spanning onderbroken als de afslag stuk is dan loopt de stroom ook niet op dus blijft het motortje door draaien
groetjes ceesie

peerke8668 (0), 18 jaar geleden

Dit probleem van dat motortje dat niet stopt heb ik dus ook, waar kan ik die ptc weerstand vinden en is die makkelijk te vervangen?

Arjan_Zeeuw (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij mij zat het probleem in het mechanisme. Doordat het motortje met een relatief grote kracht de as waar de luchtklep aanvastzit verdraaid, slipte deze door. Ik heb de as eruitgehaald en met lijm teruggemonteerd. Werkt nog steeds prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.