Opel Astra: Remblok controleren

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 17 cdti

Ik krijg sinds gisteren de melding "remblok controleren" op het scherm van de boordcomputer.
Als ik dan rondom ga kijken naar de staat van de remblokken,vind ik dat ze nog niet ver genoeg versleten zijn,of anders gezegd,zoals ze er nu uitzien worden ze meestal niet vervangen,ik ben trouwens een paar weken geleden naar de garage geweest voor onderhoud en nazicht voor de keuring en daar werden ze ook nagezien en perfect bevonden.
De wagen werd ook probleemloos gekeurd voor 2 jaar.
Ik heb naar de garage gebeld met de vraag wat ik hiermee moest doen en men antwoordde mij dat dat normaal is,dat de computer zeer gevoelig is met het aangeven van versleten remblokken,dat ik er gerust nog een tijdje mee kan doorrijden,maar dan ook weer niet te lang.....
Mijn vraag is nu : Is de computer inderdaad zo gevoelig voor die aanwijzingen,kunnen het ook de remblokken aan de binnenkant van de wielen zijn die verder versleten zijn en als ik de remblokken vervang,gaat de melding op de computer dan vanzelf weg,of moet ik er mee naar de garage om de computer te resetten?(eigenlijk zijn dit 3 vragen ineens)

sniper

Geplaatst door sniper (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Als je inderdaad een melding krijgt terwijl de blokken nog lang niet versleten zijn , dan heeft dit systeem ook weinig nut.
Gezien de lange service-intervallen vervangen de meeste garages de blokken ruim op tijd, zodat de klant niet tussentijds in de problemen komt.
Ik ga er vanuit ,dat de garage ook de binnenste blokken gekontroleerd heeft.
Er kan ook een defect aan het kontrole-systeem zijn.
Ik ben met de garage eens, dat onmiddellijke aktie niet nodig is, maar ik zou wel een afspraak maken om te laten kijken wat er werkelijk loos is.
Misschien is het inderdaad alleen op te lossen met nieuwe remblokken.

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Als de auto van voor 01-01-2005 is kan de APK nooit voor 2 jaar geldig zijn!

sniper (0), 15 jaar geleden

@ Berendonck,

Mijn auto is wel degelijk van 07/2004 en hij werd gekeurd tot 2010,hier is dat zo,in Nederland is dat misschien anders,als je wil kan ik je het bewijs doormailen,OK?

sniper (0), 15 jaar geleden

@ E.T.Wiersum

Ik heb contact opgenomen met de garage en daar zeggen ze dat er niks aan het controle systeem scheelt,dat het gewoon supergevoelig is op de remblokken,dat de melding eigenlijk komt voor de blokken versleten zijn,maar ze raden toch aan om er niet te lang mee door te rijden....
Wat ik graag zou weten is,als de remblokken vervangen worden,gaat de melding dan vanzelf weer weg of moet de computer gereset worden in de garage?
Anders vervang ik de remblokken zelf wel,deed ik vroeger vroeger ook,maar toen was er geen boordcomputer aanwezig:-)

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

#geleden naar de garage geweest voor onderhoud en nazicht #
harry als je dit leest weet je toch dat t een zuider buur is
en daar is de keuring al lang op 2 jaar
onze oosterburen doen t weer anders en zijn veel strenger
maar dat zijn nog steeds ambtenaren die daar keuren

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik kon niet lezen dat hij in Belgie woont, bovendien was het ook nog een diesel, die de eerste keer na 3 jr. gekeurd moet worden en daarna ieder jaar. (nu wel ''nazicht").


Maar evengoed sorry voor de verwarring.

Groeten Harry.

sniper (0), 15 jaar geleden

Het is nog maar een paar weken geleden dat ikzelf voor de eerste keer naar de keuring moest.Hier in België moet een wagen voor het eerst gekeurd worden als hij 4 jaar wordt en daarna elke 2 jaar,dit zou enkel zo zijn met jonge wagens,de oudere wagens zouden dan elk jaar moeten gaan,zo meende ik het toch te weten,of het moet weer verandert zijn,ik kan alleen zeggen dat op mijn keuringsbewijs staat dat ik pas in 07/2010 moet teruggaan.
Maar nu weet ik nog altijd niet of de computer na het vervangen van de remblokken moet gereset worden,of dat de melding vanzelf wegblijft...

jeroenmonteyne (0) PRO, 15 jaar geleden

de keuring in belgië zegt totaal en helemaal niets over de dikte van de remblokken. Ze mogen op 0.1mm van ijzer op ijzer zijn. Je wordt gekeurd zonder opmerkingen. Als ze maar aan bijde kanten gelijk remmen. De dikte van de remschijven wordt (afhankelijk van wie keurt en welk keuringstation!!??!!) wel gecontroleerd. Helemaal niet correct als je het mij vraagt, maar het is zo.

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

als de remblokke wordeen vervangen zal t lampje weluitgaan
denk dat t nog steed een massa controle is

ernst2884 (0) PRO, 15 jaar geleden

Als het rembloksensor lampje brandt dan is waarschijnlijk de sensor doorgesleten en moet deze ook vervangen worden als de remblokken vervangen worden. Is te koop als imitatie en origineel en kost ongeveer 16.00 euro p/st.

succes, Nico.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.