Opel Vectra: Remlichtschakelaar vervangen, contactslot werkt niet meer

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hoi,

Ik had een probleem met mijn remlichten. Digitaal uitlezen gaf P0703 als foutcode. Ik heb daarna mijn remlichtschakelaar vervangen. Dat ging allemaal prima, totdat ik mijn motor startte. Op zich ging dat ook alleen het uitzetten ging niet. Als ik mijn sleutel terug draaide bleef de motor lopen. Pas toen ik de remlichtschakelaar er weer uit haalde deed het contactslot het weer. Iemand een idee wat ik kan doen?

Kris

Vermacity

Geplaatst door Vermacity (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

wat was het pr obleem met de remlichten

Vermacity (0), 14 jaar geleden

Het waarschuwingslampje (oranje) van de motor brandde eerst af en toe, daarna bleek dat de remlichten het niet deden.

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

niet verkeerde lampjes gemonteerd
zekering heel
geen sluiting(in trekhaak stekkerdoos)

kleijn (0), 14 jaar geleden

kan het allemaal niet plaatsen

Vermacity (0), 14 jaar geleden

De zekeringen zijn volgens mij allemaal correct. Sluiting in de trekhaak stekkerdoos zal ik straks controleren. Maar hoe kan het dat als ik alleen de remlichtschakelaar verwissel, mijn contactsleutel niet meer werkt? M.a.w. ik kon mijn sleutel er gewoon uit halen en er gebeurde niets.

rfbroek (0), 14 jaar geleden

[quote=kleijn]kan het allemaal niet plaatsen[/quote]
Kijk daar hebben we wat aan!

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

toch gaan meten
1rst de rem schakelaar ens los en kijken of ie dan weer stopt

Vermacity (0), 14 jaar geleden

Sorry voor late respons, was even niet in Nederland. Als ik de oude (volgens mij defecte) remlichtschakelaar er weer opzet doet mijn contactsleutel het weer correct. De auto gaat morgen sowieso naar de garage voor de APK keuring. Ik zal laten weten of ze kunnen achterhalen wat het precies is.

ernst2884 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als ik het verhaal zo lees lijkt het wel of je een verkeerde schakelaar hebt gekregen, met een breek- in plaats van maak-kontakt. Doen de remlichten het wel met de nieuwe schakelaar? Ik denk dat je in die richting moet zoeken..

succes, Nico.

Vermacity (0), 14 jaar geleden

Update:
Bij de APK bleek dat de remcilinders vervangen moesten worden, al met al ook de remkabels en blokken laten vervangen. Daarna is de remlichtschakelaar schoongemaakt want ze hadden hem niet op voorraad. Helaas gaf die een storing. Uiteindelijk een nieuwe remlichtschakelaar besteld en deze er net in gezet en het werkt allemaal, mijn contactsleutel werkt ook met deze schakelaar dus ik kan weer veilig rijden! De andere schakelaar die ik eerst had was inderdaad een verkeerde. Die heb ik nu dus in de aanbieding ;)

Bedankt voor de tips

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.