Opel Corsa: Remschijven vervangen?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik heb een vraag over mijn remschijven, ik heb sinds een lange poos last van irritant piepende rem(men), ik denk al meer dan een half jaar, ik was er al eens bij een garage geweest, daar hadden ze de boel opgeschuurd (daar werd overigens aan de rechter voorschijf erg lang gebeukt met een hamer of wat het was, rest was vrij snel klaar) en opgespoten met een spuitbus, er werd verteld dat de remblokken op de schijven inwerken (of in die trent) waardoor het probleem ontstaat en als het probleem toch zou aanhouden dat ik mijn remschijven zou moeten laten vervangen. Maar de remschijven + blokken waren dus goed blijkbaar op dat moment.

Wat ik heb gelezen is dat de Opel corsa piep problemen zou hebben, het begon bij mij dus ~4000-5000km(niet zeker, het was toen heeeel licht gepiep dus toen had ik er geen aandacht voor) nadat ik de remblokken heb laten vervangen (48.000 km teller), eerst remde de remmen erg sponzig maar na paar 100 km was het weer als vanouds prima.

Ik rem nu overigens nog steeds goed zoals altijd, ik heb al een paar keer getest of de remwerking slechter is geworden maar dat lijkt ok, alleen lijkt het ook soms alsof de remmen licht schokken met middelmatig remmen, het piepen komt ook voor met middelmatig remmen maar bijna niet als ik zacht of juist hard rem. Overigens is het remvloeistof pijl ook nog steeds op hetzelfde niveau net onder de max..

Wat zal ik hiermee doen? Is het gevaarlijk om zo te rijden of meer een irritatie?

ronald123

Geplaatst door ronald123 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1355) PRO, 11 jaar geleden

Piepen wordt veroorzaakt door het soort remblokken en het feit dat de boel misschien niet goed in het ( koper ) vet staat en de remblokken gaan fibreren door het eventueel ontbreken van metalen plaatjes tussen remblok en remklauw.
Het is niet gevaarlijk hooguit inderdaad irritant

ronald123 (0), 11 jaar geleden

Ik zou het dus kunnen oplossen door ev. andere remblokken of metalen plaatjes te laten plaatsen? Ik heb trouwens hierboven niet vermeld dat het piepen niet gelijk is maar in een interval, of wordt dit ook door de zaken die je opnoemt veroorzaakt?

erik lett (0), 11 jaar geleden

Smeer het maar gewoon
Nieuwe blokken heb geen zin is zo weer terug
Heb het bij mij corsa ook gehad nieuwe erop
Binnen een paar duizend kilometer weer
Vooral het schurend geluid is het probleem bij de corsa
Ik smeer het een keer per jaar en dan ben ik er weer van af

ronald123 (0), 11 jaar geleden

Hmm daar ik geen auto monteur ben en liever het remgedeelte mijd ga ik binnenkort naar de garage hiervoor, in ieder geval bedankt

ronald123 (0), 8 jaar geleden

Ik kan na 3 jaar zeggen dat het piepen echt een Opel Corsa dingetje is, het blijft terugkomen. Ik heb vorig jaar de remschijven laten vervangen omdat ze 1mm onder de minimale waarde zaten (ofzo), maar na een poos kwam dat piepen, allicht in lichtere vorm, weer terug.

R_Bakker (0) PRO, 8 jaar geleden

Ander merk blokken(zachter) de orginele blokken grommen erg zijn te hard kan dus ook piepen veroorzaken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.