Opel Vectra 1999: Retourleidingen vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2000

Hoi Allemaal,

ik wil dit weekeind de retourslangen gaan vervangen. Was trouwens wel een dure slang (27 euro/m). Een ding weet ik zeker, dat ik even moet doorstarten om te ontluchten. Hoe langer de auto stilstaat, hoe langer ik moet ontluchten. Als deze eenmaal heeft gelopen geen problemen meer tot dat deze meer dan 6uur stil staat.

moet je gewoon aan de slangetjes trekken of moet je ook nog een aantal koppelingen losdraaien, ik heb de platic-deksel er al afgehad, dit weekeind gaan we ze vervangen. Ik weet alleen niet of deze geklemt zitten of dat je eerst een aantal koppelingen moet losdraaien.

Mocht het zo zijn dat het geen effect heeft, wat moet je dan vervangen. Als ik de plastic kap eraf heb gehaald is bij de 2de verstuivers van rechts het een beetje vochtig. Dus waarschijnlijk is daar de slang lek.

oja het gaat trouwens om een Y2.0DTH

groeten joris

jorisor

Geplaatst door jorisor (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

slangetjes zitten gewoon op de aansluitingen geschoven...maar op de verstuiver breken ze wel eens af...zodat je met een hoop gepruts de resterende slang moet weghalen...kijk er dus mee uit. de verstuivers ed hoeven zelf niet los.

jorisor (0), 19 jaar geleden

Ik heb het afgelopen weekeind vervangen, een slangetje scheurde af, ik heb deze eerst met een naald opgerekt en kapotgestoken, zodat ik deze met een grote pincet kon lostrekken. Even moeten doorstarten, maar tot nu toe geen problemen!. Auto start meteen, ookal wanneer deze niet gloeit (lampje gaat niet branden). Wel een dure slang. 1mtr voor 25 euro.

Iedereen bedankt,

joris

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.