Opel Vectra: richtingaanwijzer heeft kuren bij Vectra C

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTI

Beste,
Ons probleem sleept al meer da 5 jaar aan. Meestal gaat het mis bij de linker aanwijzer. Normaal bij licht aantikken gaat het 3 maal over en bij harder aanraken gaat het zoals de vroegere aanwijzers. Nu bij hard aantikken gaat deze van de 10 keer 4 maal juist (constant) aan, de anders keren "drie maal" aan. ze hebben al eens het "3 maal" eruit geprogrameerd maar dan gaat hij maar één keer aan wanneer het misloopt. Ik kan zelf 20 keer de aanwijzer aanraken bij stilstand wagen maar constant blijven aangeven neen, enkel drie keer totdat er eens goed aan het stuur draait en dan lukt het wel. Vlug links - rechts aanwijzen kan soms zeer frustrerend zijn omdat je dan de aanwijzers niet kan afzetten ze flippen dan heen en weer uiteindelijk lukt het dan wel. De officiële opel garage heeft al de "sim" veranderd heeft een half jaar goed gewerkt. dit is nu ook al een jaar geleden telkens bij onderhoud wordt er nieuwe software ingezet en het stuur opengedaan. Zonder resultaat. Het probleem is door de garage voorgelegd aan opel service in Breda maar daar was het probleem niet gekend. De garage heeft 2 maand geleden toegeven dat ze het niet weten. Het is een Vectra van de eerste reeks versie C
Met Vriendelijke Groeten Wim

mazoutje

Geplaatst door mazoutje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Knuckles (0) PRO, 16 jaar geleden

zitten er op deze auto andere zaken ingebouwd zoals bv alarm,trekhaak enz enz ?

mazoutje (0), 16 jaar geleden

Beste,
Het is een Vectra elegance. Bijkomende opties waren parkeersensoren voor en achter. een radio met 4 lader. Cruise control zat er bij deze versie in, werkt zonder problemen. Er zit geen alarm en geen trekhaak er is later door opel niets meer gemonteerd. Verder zijn de ruiten achteraan verdonkerd tot 90%. Na twee jaar via een andere firma maar de problemen waren er toen zeker al. Hopelijk heb je met deze informatie iets dat me kan helpen.
Met Vriendelijke Groeten Wim

opc8275 (0) PRO, 16 jaar geleden

denk aan de BCM om te vervangen

Piet8976 (0), 16 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde probleem, betreft Vectra-C 2.2 benz GTS elegance 10/2003 (model 2004). Dus ook latere modellen hebben hier last van. Bij scherpe bochten gaat het wel goed. Bij flauwe bochten moet ik mijn hand op de handle houden of genoegen nemen met maar 3x knipperen. Ik heb de indruk dat het in het stuur zit. Erg lastig, nog geen oplossing gevonden.

mazoutje (0), 14 jaar geleden

Beste
Bij ons zou het nu hopelijk opgelost zijn 1.5 jaar zonder problemen. de garage heeft voor de 3de keer de 'sim' vervangen. Het eerste dat ik hoorde dat het geluid anders was van de richtingsaanwijzers. Dus een verandering.
Waarschijnlijk de laatste versievoor vectra C 2002/3 sim en/of software. Hopelijk heb je hier iets aan.

Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.