Opel Zafira: Rijgedrag

Bouwjaar: 2001

Wij hebben onlangs een Opel Zafira 1.8(125 pk) aangeschaft, nu valt mij op dat de auto bij gaspendaal intrappen een afwijkend motorgeluid produceert ( een luid gebrom is hoorbaar)bij 120 tot 140 is het hooguit irritant. Hoe warmer de auto, hoe slechter hij ook gaat rijden,vlot accelereren lukt dan niet en bij opkomen koppelingspendaal duikt de auto steeds naar voren. Lijkt wel alsof er iets verstopt zit, motor loopt overigens netjes stationair ( 750 toeren ) en niet onregelmatig.
De kachel binnen wordt ontzettend heet terwijl de knop halverwege staat. ook schakelt de auto heel slecht.Kan het een met het ander te maken hebben ?
De dealer komt niet verder dan dat er geen foutmeldingen zijn en dat dit " produkteigenschappen " zijn, Zo kan ik ook wel een jaar G2 garantie geven
Wij gaan over 3 weken op wintersport maar durf het eigenlijk zo niet aan, wellicht hier iemand een tip ?
Valt me op dat men hier wel wat dieper op de materie ingaat, alvast bedankt !

gr Ralph

Ralph9255

Geplaatst door Ralph9255 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

master (0), 18 jaar geleden

moet de dealer toch echt wel oplossen lijkt me. En dat geluid is NIET normaal en kan vele oorzaken hebben. De kachel van een zafira is een goede dus dat zou goed kunnen zijn.
Op naar de dealer voor het rare geluid en vermogensverlies!

Ralph9255 (0), 18 jaar geleden

Ben inmiddels bij de dealer geweest, vond niets abnormaal buiten het feit dat de remmen achter volgens hem aanliepen, auto op de brug, de achterremblokken zaten muurvast aan de remschijven, moesten met schroevendraaier losgewrikt worden vernieuwd, dit zou een en ander verklaren.
Nu is het alleen nog zo dat ik een vreemd ratelend geluid hoor in de buurt van het luchtfilter, op het moment dat de koelvin aanslaat houdt het ratelen op, wie iemand wat dit zou kunnen zijn ?

master (0), 18 jaar geleden

ik vind het toch een raar verhaal dat van je remmen en het verschijnsel wat jij beschrijft....

Ralph9255 (0), 18 jaar geleden

Heb vandaag een ritje Duitsland gedaan om de auto uit te proberen, de auto draait bij 140 km p/u zo'n 4600 toeren, is dat normaal ?
Hoe warmer de motor zou moeten worden hoe slechter hij eigenlijk gaat rijden, is me opgevallen na een korte break onderweg, na een aantal kilometers is het rauwe geluid bij gasgeven weer terug, lijkt iets met gasgeven te maken te hebben of luchtinlaat.
De dealer zij dit aan de soort versnellingsbak ligt en dat ik eigenlijk de verkeerde keus heb gemaakt, maar dan vraag ik je, welke consument weet nou als hij een zafira aanschaft dat hij naar het type versnellingsbak moet vragen.
Opel fabriceert toch geen auto voor zo'n 26000 euro met dergelijk rijgedrag ?
Een comfortabele reisauto is het in ieder geval niet, vanwege de herrie moet alles 2x herhaald worden in de auto ( praten dan ).
Dealer zegt dat ik eens een 2.2 moet proberen, dat is pas een fijne motor ................
Pfffffff

master (0), 18 jaar geleden

140 en 4600 toeren is wel veel.... maar ligt wel aan je bak die erin zit, kun je ook niets aan doen is mechanisch.... Maar dat de auto slechter rijdt als hij warm wordt klopt ook niet.Er moet iets mis zijn!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.