Opel Calibra: rode stroomdraad versterker

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 i

Beste mensen.

Ik ben bezig met het aansluiten en inbouwen van een geluidsinstallatie. nu heb ik de signaal kabels en remote kabel al netjes vanaf de radio naar de bagage ruimte kunnen brengen. vanachteruit heb ik via de chasis van de auto ook een massa draad gemaakt.
Nu ben ik bij het moeilijkste de rode powerkabel vanaf de accu naar achter alleen ik kan geen gaatje vinden bij de motor om die kabel naar binnen te duwen heeft iemand enig idee?

groeten

Bekir87

Geplaatst door Bekir87 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

buzzin (0), 17 jaar geleden

ehm ik ken deze auto niet, maar mijn ervaring is dat je even vanuit de cockpit de kabels moet volgen die richting motorruimte gaan, en dan hier even via het rubber een kabeltje bij proppen (kan best moeilijk zijn)....
(kijk onder dashbord kastje ofzo als het kan, of bij zekeringenkastje)
Bij de escort waar ik het toen bij heb gedaan kwam de kabel uit in het voor spatbord, was dus nog wel even pielen om hem vervolgens bij de accu te krijgen.

roygsi (0), 17 jaar geleden

en anders boor je een nieuw gat op een mooie plek in je schutbord, klein gaatje, draad erdoor, en goed afsluiten met een rubber of kit. via je voet-zij panelen naar achteren dirigeren. meestal zit zo´n gat rechtsbovenin in je schutbord

Bekir87 (0), 17 jaar geleden

Dankjulliewel voor de reacties

ik heb gisteren de kabel gepakt die motor openmaakt rubbertje ernaast eraf en gewoon proppen toen kwam hij gewoon netjes bij mijn pendalen eruit. het was wel pielen ik zie nog steeds de afdrukken op mijn handen.

toch bedankt

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Hallo Bekir,

Let op dat je de kabel aan de zijde van de accu voorziet van een zekering, anders kom je bij kortsluiting nog voor vervelende verrassingen te staan...

mvrgr
Peter

Bekir87 (0), 17 jaar geleden

Op het begin heb ik geen zekering maar aan het einde in de bagageruimte heb ik er 1tje geplaatst.
toch bedankt voor de tip.

groeten

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Meteen bij de accu zekeren, als er wat fout gaat wil je geen brand in de auto, als de draad bij het schutbord doorslijt en sluiting maakt helpt een zekering achterin helemaal niks...

Cor

adinsx (0), 17 jaar geleden

Inderdaad monteer zo dicht mogelijk op de accu (10cm max) een zwevende zekering.

Een zekering achterin heb je helemaal niks aan als het vooraan fout gaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.