Opel Zafira: Roetmeting molt brandstofpomp ??

Bouwjaar: 2001

Hoi, vandaag is mijn Zafira 2.0 DTH (175.000 km) bij de (niet Opel) garage geweest voor een grote beurt (let op geen APK). De garage belde me op dat ze met de roetmeting zijn gestopt omdat de motor inhield. De proefrit zou geen problemen hebben laten zien. Ze hadden nog wel de dieselfilter vervangen, maar dat hielp niets.
Op mijn uitgesproken verbazing dat ze een roetmeting wilde doen bij een grote beurt, reageerde de garage dat zo'n roetmeting normaal was bij een grote beurt.
Is het zo dat een roetmeting noodzakelijk is bij een grote beurt?

Ik ben de auto gaan ophalen. Na starten gaf de motor slechts pruttelgeluiden te horen, en er kwam een heleboel zwarte stinkende rook uit de uitlaat.
Ik heb de auto zelfs moeten achterlaten. Morgen breng ik hem naar de Opel dealer.
Kan het de brandstofpomp zijn? Of kan het iets anders zijn (iets minder duurs graag) ??

Kan een roetmeting een brandstofpomp vernielen? Zo ja, kan de schuld bij de garage liggen (bijv. uitvoeren bij een koude motor)?


Alvast bedankt voor jullie reacties.

Luc.

CA2805

Geplaatst door CA2805 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

mb-man (0) PRO, 18 jaar geleden

roetmering heeft volgens mij niks te maken met een brandstofpomp , maar het feit dat ze een roetmeting doen bij een grote beurt vond ik toch wel heel raar en ik zou zeker de kosten proberen te verhalen op die garage

CA2805 (0), 18 jaar geleden

Bij een roetmeting geef je, volgens mij, plank gas. In die zin heeft de brandstofpomp wel een funtie bij de roetmeting. Maar mijn vraag is of de brandstofpomp kapot kan gaan bij een roetmeting, of is/kan er sprake zijn van het volgen van de onjuiste procedure (o.a. motortemp.).
Luc.

CA2805 (0), 18 jaar geleden

Inmiddels heb ik bevestigd gekregen dat inderdaad de brandstofpomp defect is, kosten 2500 eur :-(((

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

jemie....roetmeten bij een grote beurt?????? lijkt me niet normaal.....dit hoort alleen bij de apk keuring....en ik heb al vele opels aan de roetmeter gehangen....maar nog nooit een pomp gemold...erg vreemd......

CA2805 (0), 18 jaar geleden

Maar Opeltje, kan een pomp kappot gaan door het ondeskundig uitvoeren van een roetmeting? of was de pomp wellicht toch wel defect geraakt?

tijne (0), 18 jaar geleden

nou ik heb het al vaker gelezen hier kan ik me heringeren dat een pomp aan gort liep bij een roetmeting.

moet je is even zoekken en als je het gevonden heb overlegen met die persoon hoe hij het heeft op gelost met zijn garage.

gr tijne

CA2805 (0), 18 jaar geleden

Dat ik daar zelf niet aan gedacht heb.. bedankt voor de tip. ik ga het meteen doen. Suggesties zijn evengoed welkom !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.