Opel Omega 2002: Rook onder motorkap van Omega 2.2DTI

Bouwjaar: 2002

Bij starten van de auto komt er zeel veel grijs/witte rook onder de motorkap vandaan. Ik kan niet zien waar het wegkomt. Na verloop va tijd is het weg.De auto rijdt prima, geen verhogiong van temperatuur en geen waarschuwing op display over koelwater of olie. Soms beslaan de ramen een beetje ondanks de airco. Ik weet niet of er tussen deze zaken verband bestaat. Wie helpt mij verder of heeft een idee van de oorzaak?

Peter Bakker

Geplaatst door Peter Bakker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Peter Bakker (0), 18 jaar geleden

Speedy, heel erg bedankt voor je reactie. Klopt het dat dit dus alleen voorkomt wanneer de motor wordt gestart? Met andere woorden, zijdens het rijden is er niets aan de hand, maar wanneer de motor wordt afgezet dat er dan iets lekt o.i.d.? Het is namelijk alleen wanneer de auto gestart wordt en de motor warm is of begint te worden.
Heeft dat dan ook een relatie met het soms lichtelijk beslaan van de ramen ondanks de airco?
Heel stomme vraag: wat is een bijverwarming?

Hendrik4290 (0) PRO, 18 jaar geleden

De bijverwarming is eigenlijk een klein cv-keteltje met een oliebrandertje van +/- 5 kw.
Het loopt op diesel en verwarmt het koelcircuit van de auto om zo de motor en de verwarming wat sneller op temperatuur te brengen. Dit is mmestal alleen werkzaam als de buitentemperatuur onder een bepaalde waarde zakt.
Zolang er geen zwarte rook uit komt is de werking OK. De witte rook is gewoon waterdamp die condenseert tegen de kopude buitenlucht.

Hendrik4290 (0) PRO, 18 jaar geleden

Meestal van het merk Webasto of Eberspacher.

Peter Bakker (0), 18 jaar geleden

Of het een kwestie is van condenserende waterdamp vraag ik me af. Daarvoor is het a) veel te veel damp (echte wolken) en b) te plotseling, in die zin dat ik het pas sinds een dag of drie heb en daarvoor nooit heb geconstateerd. Het is mogelijk wel iets met water omdat het lijkt op stoomwolken (wit/grijs) en niet stinkt naar verbrande olie of diesel. Het komt ook pas voor wanneer er even met auto is gereden en verwdijnt daarna weer. Het lijkt dus alsof er, wanneer de motor uit is, er ergens iets lekt wat bij het opwarmen van de motor verdampt. Maar ja, wat het nu is?????? Ik mis geen koelwater, de motortemperatuur blijft mooi constant en de boordcomputer geeft ook geen waarschuwingen. Ben ik bij de garage, dan is het (natuurlijk) allemaal weg en komt het niet voor.

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

de kachel ontbrand niet goed, diut geeft een grijs lichtblauwe rook.

dit komt ook wel eens voor bij de standkaschel van een vrachtwagen (zelfde princiepe)

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.