Opel Corsa: Rookt Erg, Spuugt Olie Uit Carterventilatie, Carter Geen Druk

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200

Motor rookt erg. Carterventilatie was verstopt, gereinigd, maar nu is het probleem weer terug.

We dachten toen dat dan de slang van de carterventilatie ging knikken tijdens het rijden, dus slang eraf en een tijdje op de brug stationair laten draaien om de resterende olie te verbranden. Tot onze verbazing beginnt na ca 10 minuten de motor bij de aansluiting van de carterventilatie ietsje te gorgelen en even later komt er met enige regelmaat telkens een klein beetje olie uit. Motor loopt verder netjes.

Bij het controleren van de wagen (dus zeg maar een half uur eerder) had de wagen nog flink op toeren gelopen, maar toen was er geen olie gespuugd. Iemand een idee wat er nu aan de hand kan zijn? Is er misschien nog ergens een carterventilatie slang? of raakt er wel eens een olie-retour kanaal verstopt?(zodat er teveel olie in de kop achterblijft).

Alvast bedankt!!

Geplaatst door

wkhoek (0)
badge

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

opgelost. Onderzoek wees uit dat de olie er al zeker 50.000km in zat (ja in derdaad zeker 50.000!!) Na verwijderen van het kleppendeksel bleek dat de olie-retour-kanalen nagenoeg volledig dicht zaten met zwarte teer of zoiets. Alles schoon gemaakt , doorgeprikt , enz. loopt nu weer goed.

Was er niet zo'n ANWB man die beweerde dat de olie wel 300.000 km kon blijven zitten? Nou ik heb nu het tegen bewijs, op verzoek van de klant zelfs op foto.

wkhoek 0
badge

15 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.