Opel Vectra: ruitensproeier

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18i 16v

Goedendag.
Mijn ruitensproeier doet het niet meer dus als ik de hendel omhoog haal vertikt ie het, ik hoor ook het motortje niet zoals gewoonlijk, en er zit vloeistif in, me ruitenwissers gaan wel heen en weer, is dit een zekeringkwestie of moet ik het ergens anders gaan zoeken.
mvg Karel

Karel

Geplaatst door Karel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 16 jaar geleden

denk dat je motortje vast zit. tik er er eens tegenaan terwyl iemand aan de handel trekt. anders even naar de sloop een ander halen martin.

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

[quote=mart-vervoort]denk dat je motortje vast zit. tik er er eens tegenaan terwyl iemand aan de handel trekt. anders even naar de sloop een ander halen martin.[/quote]
Als het motortje vastzit, zal de zekering ook wel gesprongen zijn.
Heb je die al gecontroleerd?

Vinnie981 (0), 16 jaar geleden

Er even uit halen en rond draaien. Of eerst even de multimeter aansluiten om te kijken of het motortje wel spanning krijgt, als je de hendel overhaalt. Meestal werkt het er uit halen en even ronddraaien (door met een pennetje het schoepje in het zwarte pijpje te bewegen). Zekering lag er bij mij niet uit wanneer het motortje niet wilde werken. Iets vaker de ruitensproeier gebruiken en dan heb je het probleem niet weer (of eerst achteruitsproeien en dan weer vooruitsproeien en dit een paar keer afwisselen, dan wil die soms ook wel weer gaan werken).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.