Opel Zafira: ruitenwissers

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

als ik mijn ruitenwissers op interval zet gaat hij langzaam omhoog en stopt. Als ik hem 1 tik verder zet gaat hij weer langzaam verder maar stopt halverwege de ruit als ik hem uitzet, zet ik hem weer aan dan gaat hij eerst naar beneden en dan weer omhoog. Indien het goed regent doet de ruitenwisser normaal. Vraag: Wie heeft voor mij een oplossing?

noha10

Geplaatst door noha10 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Wisserasjes gaan moeilijk.

noha10 (0), 13 jaar geleden

Ik heb heel het mechaniek nagekeken en schoongemaakt en ingevet (de scharnierpunten), ook heb ik de asjes eruit gehaald (aan de bestuurderskant zat deze behoorlijk vast kwam deze met busje en al eruit), Met poelie trekkertje gedemonteerd, asje en busje lichtjes opgeschuurd goed ingevet (busje schoof er goed overheen) Alles weer in elkaar gezet. Ruitenwissers doen het op elke stand goed, maar indien ik hem uitzet komt hij niet in zijn goede stand, hij blijft een stukje op de ruit staan.

wat kan ik nog meer doen/controleren?

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Arm aan het motortje zelf los gehad?

noha10 (0), 13 jaar geleden

Nee, ik heb daar nog over getwijfeld maar heb het niet gedaan.

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Is dan toch een kwestie van die arm aan het motortje afstellen. Als volgt doen: ruitenwissers in ruststand, arm aan motortje losmaken, wissers op juiste plek zetten en dan arm weer vastzetten aan motortje. Normaliter is de stand van dat armpje dan precies in het verlengde van de volgende wisserarm.

noha10 (0), 13 jaar geleden

Ik heb vandaag de arm losgehaald van het motortje en de ruitewissers op de juiste plek gezet, daarna weer vastgezet. De ruitewissers werken weer perfect.

Bedankt voor de informatie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.