Opel CORSA-C: Ruitenwissers blijven in rust naar boven staan

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z12XE, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Sinds vandaag staan mijn ruitenwissers ‘andersom’, dus in stilstand omhoog en als ik ze aanzet gaan ze naar beneden en weer terug omhoog. Ik wilde de sproeiers gebruiken ivm een vuile ruit maar het reservoir was ver leeg. Mijn eigenwijsheid liet ze toch nog een paar keer heen en weer gaan met als resultaat dat ze naar boven bleven staan. Ik dacht eerst dat het wel weg zou gaan als het bijgevuld zou zijn vanwege wrijving of zo, maar helaas.
Is de ruitenwissermotor kapot of iets anders? Lijkt mij eerder iets anders aangezien ze wel heen en weer gaan. Wel storend zo want tijdens het rijden kijk ik dus tegen 2 ruitenwissers aan.

Beamer03

Geplaatst door Beamer03 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 5 jaar geleden

Opnieuw de wisserarm van de motor in de ruststand zetten . D.w.z. arm aan de motor losnemen deze zit conisch vast dus even wrikken , motor in de ruststand laten stoppen , de wissers vlak leggen en de moer sl 13 weer vastdraaien.

Succes.

Beamer03 (0), 5 jaar geleden

@Punt: dank je wel voor jouw reactie.
Ik denk echter dat dat niet gaat werken. Mij lijkt dat als ik dat doe mijn ruitenwissers richting motorblok draaien ipv omhoog over mijn voorruit. Want nu gaan ze naar rechts en terug naar links (omhoog) ipv van naar links en terug naar rechts (in normale ruststand). Dus volgens mij draait het motortje nu verkeerd om.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.