Opel Vectra: schakelmechaniek afstellen vectra b

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hoe stel ik het schakelmechaniek af bij deze auto? Schakelmechaniek is los geweest ivm vervangen koppeling maar krijg ´m niet goed afgesteld...
Onder de hoes van v/pook kan ik boortje in gaatje stoppen, hoe gaat het verder

dupl-u-21535-5dd14a11c5d52+Vetvodje

Geplaatst door dupl-u-21535-5dd14a11c5d52+Vetvodje (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ellompo (0) PRO, 15 jaar geleden

met een boortje 5mm pook in afstelstand zetten. nu zijn er 2 afstel mogelijkheden de oude en de nieuwe type schakeldeksel.
het schakeldeksel is bovenstegedeelte van de bak waar de schakelas ingaat. bij het oude type zit er een plastiek plugje naast de schakelas, plugje met punttang verwijderen en hier ook een boortje 5mm insteken.nu klembout van schakelmechaniek losdraaien en terwijl je het boortje aandrukt aan de schakel as linksomdraaien tot het boortje doorschiet en de schakelas vast blijft staan. nu de klembout vastdraaien en klaar.
bij het nieuwe type zit er inplaats van een plugje een veerende pen aan de voorzijde van het schakelhuis.de procedure is verder hetzelfde.
succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.