Opel Vectra: (Terug)Schakelen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: ZE 1.8 XE, GTS

Beste mensen,
bij mijn Vectra heb ik problemen met terugschakelen naar 2e versnelling. Dat gaat (beetje) moeijijk, ik moet voorzichtig doen en bijna er in duwen.
Er maakt niets uit of motor warm of koud is. Probleem is alleen bij rijden, niet bij stilstaan en alleen bij terugschakelen naar 2e.
Weet iemand wat probleem zou kunnen zijn of is dat bij deze type auto "normaal". (94000 km)
bedankt

DDNiko

Geplaatst door DDNiko (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

zo als je het omschrijft lijkt het op een slechte synchromes ring laat een monteur er eens naar kijken .
als dit echt zo is dan zal als je het over wil hebben de bak uit elkaar moeten.

groetjes jan.

DDNiko (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor je reactie,
zou kwaad kunnen zijn als ik nog +/- 2 maanden bezoek aan de garage uitstel?

longdude6634 (0), 15 jaar geleden

Nee hoor, je kan wel doorrijden maar op een bepaald moment zal je de 2e versnelling over moeten slaan als het helemaal niet meer lukt.

DDNiko (0), 15 jaar geleden

Bedankt jongens, dat ga ik met onderhoudsbeurt combineren.

longdude6634 (0), 15 jaar geleden

je kan altijd nog dubbel clutchen

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

is het echt ALLEEN de 2de of VOORNAMELIJK, de tweede. Indien ze allemaal wat moeilijker gaan, maar je het meest merkt in de 2, zou de koppeling(kabel) verdacht kunnen zijn. Ik weet niet of je ze van dat type kunt stellen, maar dat zou ik dan zo snel mogelijk laten doen.

Probleem met 2de is dat deze altijd het meest belast wordt, dat klopt dus dat je het in deze als eerste merkt. Maar indien de koppeling niet helemaal lekker meer meewil, zul je de 2de het eerst merken dat die niet meer meewil.

Indien het inderdaad de koppeling is, laten stellen ( indien mogelijk) om te voorkomen dat je de synchromesh er helemaal uittrapt.
Indien het de syncro zelf is, dus niet de koppeling, is het leed al geleden, en maakt het niet meer uit. Dan kun je gerust nog even doorrijden. Bak moet dan toch al uitelkaar.

Groeten Marcel

DDNiko (0), 15 jaar geleden

Nee,
betreft echt alleen de 2e en alleen bij terugschakelen.
Ik kan nog steeds met 2 vingers schakelen maar voor terugschakelen naar 2e moet ik echt (zeg maar) 3 vingers gebruiken en dat met nodige weerstand en voorzichtigheid

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

tja, dan is inderdaad de synchromesch van de 2de naar de filistijnen. Wat Longdude al aangaf, indien je dusdanig slecht kunt terugschakelen, even dubbelklutchen met tussengas. dan valt hij er makkelijker in.

bij terugschakelen, koppeling in. neutraal zetten. motor laten optoeren ( ongeveer naar het toerental wat de motor zou aannemen als je gelijk in 2 zet), even de koppeling laten opkomen, en gelijk weer intrappen. De assen in de bak draaien dan een hoger toerental, waardoor je makkelijker kunt terugschakelen.

Groeten Marcel

DDNiko (0), 15 jaar geleden

Ok, allemaal bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.