Opel Calibra: Scheurtje in Carterpan..

Bouwjaar: 1993

Beste mensen,

Sinds kort heb ik een Calibra 2.0 16v gekocht uit 1993 voor 3000 bij een bovag dealer.

alleen nu heb ik een klein scheurtje in het carterpan, waardoor hij een klein beetje olie lekt..

Nu ben ik niet zo technisch aangelegd, en hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Is dit een ramp dat er een gaatje in het carterpan zit??? Is het eenvoudig te verhelpen? En wat zou het ongeveer gaan kosten?

En hoe kan het zijn ontstaan???

Hoop dat jullie me kunnen helpen.

Vr.Gr

sccambuur

Geplaatst door sccambuur (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

schnitzel (0), 18 jaar geleden

hij is zeeker verlaagt ? drempeltje ! ff naar de sloop ander carterpan haalen en nieuwe pakking bij een garage ! een paar boutjes los ! carterpan er onder uit ! andere pan er onder met nieuwe pakking ! nieuwe olie er in en klaar ben je ! en anders laate doen bij garage !!

sccambuur (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je snelle antwoord.

Hij is wel een beetje verlaagd ja, niet extreem.

Maar is dit motorisch een ernstig probleem of niet?? Zelf lukt me dit nooit aangezien ik (nog) niet echt handig ben met dit soort dingen. Is dichtlassen ook een optie??

Vr.Gr

Mussotje (0) PRO, 18 jaar geleden

Lassen is een optie, maar het vervelende is natuurlijk dat er olie uit komt en dat last niet fijn.
Als je iets laat lassen gooi dan je accu polen los!!!!!!
Rene

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Waarschuwing! Bij lassen is het beter om de carterpan te demonteren. Mocht er toch elektrisch aan de auto gelast worden, dan moet je de motorcomputer demonteren en op de werkbank leggen! (Zit rechts voor in de voetenruimte aan de buitenkant onder de bekleding.)

schnitzel (0), 18 jaar geleden

of gewoon de accu poole los haalen !!

Peter Schouten (0), 18 jaar geleden

In elk geval moet je die pan wel dicht zien te krijgen, want anders krijgt je motor mogelijk te weinig olie - want die ligt op straat... Bij lassen moet je inderdaad uitkijken voor de computer, of alleen de accupolen loshalen genoeg is durf ik niet te zeggen... Bij elektrisch lassen kun je vrij forse wervelstromen in de auto opwekken, computers vinden dat vaak niet lekker. Ik zou zelf voor de suggestie van schnitzel gaan en een andere pan op de sloop halen.
suc6
Peter

Steven11170 (0), 18 jaar geleden

Ik zou toch echt NOOIT van me leven een carterpan onder mijn auto dichtlassen............LEVENSGEVAARLIJK met de olie de erin zit, of achterblijft na het aftappen!!!!!

Gewoon loshalen, goed schoonmaken, dichtlassen, nieuwe pakking ertussen, en weer monteren. Of evt naar de sloop voor een andere carterpan, wanneer je niet kunt lassen.

Grtz, Steven

kasperht (0), 18 jaar geleden

Ik denk dat pan van de sloop makkelijkere optie is dan lassen...waarom al die moeite doen (als je ook comp verwijderd) als je ook gewoon een nieuwe pan kan plaatsen. Gewoon alle schroefjes losdraaien, en pan met nieuwe pakking er weer op schroeven...

fritske (0), 18 jaar geleden

heb zelf ook ooit eens de pan gelast, nadat ik iets te hard over een drempel gereden was. was een gaatje in geschuurd. de olie was er wel allemaal uit, omdat ik de auto een paar dagen stil is blijven staan. wel een blusser binnen handbereik gehouden, en af en toe een klein vlammetje doven met een luchtpistool door de carterplug. maar die waren vanzelf ook wel uitgegaan.
groeten fritske

tijne (0), 18 jaar geleden

denk na haal een andere en neem geen riziko daarlijk brand je auto af of is je comp naar de klote om 10 euro uit te sparen waar praten we over.

ding er af en andere er onder en als je het zelf niet kan vraag je buur jongen even.

gr tijne

Hans4040 (310) PRO, 18 jaar geleden

Ben het met Tijne eens !
Haal een andere bij de sloop.
Hij moet er sowieso af.
Lassen aan de auto is bloedlink omdat de olie dampen in brand kunnen vliegen!!!

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.