Opel Vectra: Schokken na starten

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: X 16 XEL

Hallo,

ik heb een vraagje ovee mijn vectra B. Sinds een paar weken loopt de motor na het starten niet soepel. Het lijkt ook wel alsof ie meer schud dan normaal. Toerental blijft normaal naar mijn idee, heeft ook niet de neiging af te slaan, maar het is niet normaal/soepel. Hij heeft dit probleem niet altijd, het lijkt me tot dusver alleen bij een koude start. Er brand geen motormanagement-lampje.

Het probleem houdt hooguit een halve minuut aan, daarna loopt ie weer soepel. Als ik direct als ik het merk een tikje gas extra geef gaat ie gewoon soepel lopen en is het ook weg.

Verder met rijden merk ik er niet echt iets aan, loopt soepel stationair, trekt goed door en rijd goed met hoge en lage toeren.
Er zit wel een gat in de uitlaat na de tussendemper, ga ik laten vervangen, maar ik heb het gevoel dat dit daar niet mee te maken heeft. En voordat ik mijn geld aan de uitlaat uitgeef, wil ik dit toch eerst verhelpen.

Iemand enig idee waar ik het beste kan beginnen met zoeken?

Alvast bedankt!

Oebelie

Geplaatst door Oebelie (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

controleer de bougiekabels eerst eens of er niet een iets dorslaat.
zet de kap open en start en hoop dat hij op 3 cilinders draaid dan kun je misschien wat zien.
anders zul je het storinggeheugen moeten laten uitlezen.

groetjes jan.

Oebelie (0), 14 jaar geleden

Oke, bedankt, ga ik zeker nakijken, maar dan is het toch vreemd dat ie niet vaker problemen geeft? Heb een escort gehad met kapotte bougiekabels die oversloegen, maar die had op de gekste momenten problemen.

Nog even een aanvulling op mijn eerdere punten: olie heb ik deze week een liter bijgedaan na ongeveer 5000 kilometer. Stond ook nog lang niet droog, zo'n beetje 1/3e van het min-max gebied. De problemen bestonden al voor het olie bijvullen. En koelvloeistof daalt ook niet, staat ook al lange tijd op dit niveau.

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ja thijs maar in de techniek hoeft het niet altijd het zelfde tewezen dat houd het spannend zeggen ze.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.