Opel Omega: Schokken schudden bij 70 kmh

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TD

Hoi

Ik ben geruime tijd in het bezit van Omega 2.5 TD.
Hij heeft inmiddels .. schrik niet .. 396.000 km gelopen.
Het is een automaat.

Echter sinds een tijdje, als je 70 km/h rijdt (echt alleen bij deze snelheid) en je heel rustig gas geeft, begint hij te hobbelen, schudden, schokken. Het gerommel komt van de achteras. Als je gewon vol gas geeft is er niks aan de hand, echt alleen bij 70 in laatste versn (4e ?) en je heel lichtjes gas geeft. Wat kan dit zijn. Einde van differetieel ? ophanging van iets ?

Vraag 2. Kun je zonder intercooler rijden ? Ik heb nl een 2e probleem, maar oplossing al gelezen in ander bericht. Exacte gelijknis van probleem. Oplossing is daar intercooler schoonspuiten met luchtpistool omdat die helemal dicht met rotzooi zit. Ik heb nl geen drukpistool, maar kan dit bijv op mijn werk doen) Dus kan het kwaad als ik een stukje zonder intercooler rijdt ?

Gr

henri.thijssen

Geplaatst door henri.thijssen (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (30) PRO, 18 jaar geleden

kijk je aandrijfassen is na op speling enz.
en zonder intercooler rijden kan wel maar dan onder normale omstandig heden en niet telang maar verbind dan wel de slangen met elkaar.
ik zelf geef de voorkeur om de intercooler te demonteren en met een andere auto naar mijn werk tegaan je autio wordt er anders denk ik niet beter van.
groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.