Opel Corsa: schurend geluid bij draaien

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Als ik naar links draai dan maakt de auto een schurend geluid zoals je metaal over mekaar schuurd. Als je naar rechts draaid dan hoor je niets. Met rechtdoor rijden ook niets. Hij doet dit alleen als ik rijd dus niet bij stilstaan. Ik heb de auto al opgekrikt om te voelen of de wielen nog vaststaan. De remmen houden een kleinbeetje tegen dan, maar heb daarna een andere auto ook gecontroleerd, en die houden ook wat tegen.
Ik zou niet weten hou dit geluid komt? Misschien een lager ofzo stuk?
Weet iemand hier raad mee.

Alvast bedankt

patie

Geplaatst door patie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

prof (0) PRO, 13 jaar geleden

remblok dikte gekontr. zit nl een ijzeren stripje aan ,als de remblok bijna op is dan komt dat stripje tegen de remschijf aan en veroorzaakt dan een schurend/krassend geluid

patie (0), 13 jaar geleden

Bedankt, de remblok is inderdaad op.
Maar ik heb de auto opgekrikt, en even gekeken of er speling op de wielen zit. Ik kan met de wielen vanachter een beetje waggelen(voorkant wiel naar binnen duwen en achterkant wiel naar buiten trekken) er zit dus een beetje speling op. Het is niet veel maar iets, doet dit iets moet ik hier iets aan doen of kan dit geen kwaad?

prof (0) PRO, 13 jaar geleden

heb je ook speling als je het wiel op 12 en 6 uur vast pakt is het antwoord ja dan is het wiellager speling en is het antwoord nee dat zit de speling op een stuurkogel of in stuurhuis

prof (0) PRO, 13 jaar geleden

o ja, of het kwaad kan is afhankelijk hoeveel speling er op zit, laat dit beoordelen door een vakman

patie (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord, het zijn de achterwielen waar de speling op zit. Als ik het op 12 en 6 vastneem zit er dus speling op. Is dit duur om te vervangen?

prof (0) PRO, 13 jaar geleden

deze kun je afstellen maar een klein beetje kan geen kwaad

patie (0), 13 jaar geleden

Hoe moet ik dit afstellen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.