Opel Corsa: Service Opel Garage's

Bouwjaar: 2001

Hebben meer mensen ervaring met de echte dealer betreffende het buiten de garantie vallen van ondeugdelijk materiaal?

Dat vervolgens wel tegen exorbitante prijzen wordt gerepareerd.

rooo

Geplaatst door rooo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

ben wel nieuwschierig wat je bedoeld.....leg eens exact uit.

Pim9106 (0), 19 jaar geleden

Ik ging vandaag even vragen naar de prijs van een grote beurt inclusief apk en een vervanging van de distributieriem: Euro 760,--

Even bij een andere garage geinformeerd (kleine bovag erkende garage: Euro 400,--

Wat een verschil!

Opel dealers (alle merkendealers eigenlijk) zijn veel duurder dan de rest. Weet niet of ze zoveel meer te bieden hebben qua service en inzicht.......

M.V.G.
Pim

rooo (0), 19 jaar geleden

Nou inderdaad, ik twijfel zeer aan de bekwaamheid. Ik krijg het gevoel dat het onderdelen vervangers zijn. Mijn collega en ik hebben onze zakelijke voertuigen dan ook niet in onderhoud bij de officiele dealer. A. Goedkoper en B. Meer service.

rooo (0), 19 jaar geleden

Reaktie op Opeltje: Ik ga ervanuit gezien je reakties dat je zelf werkzaam bent bij een officiele dealer, klopt dat? Zo ja wees eens eerlijk en vertel ons hoe het zit met de klant op kosten jagen, toevallig omdat de verkopers te hoge inruil prijzen geven.

mhbruijn (0), 19 jaar geleden

De prijs ad. 760 euro die je noemt voor een grote beurt incl. APK in distributieriem is volgens mij aan de hoge kant. Zelf rijdt ik ook in een Opel Corsa C 1.4 uit 2001, die onlangs een grote beurt en APK heeft gehad en waar tegelijkertijd de distributieriem is vervangen. Totaal was is 512 euro kwijt. Zo groot is het verschil met de dealer dus ook weer niet, ik krijg er nu ook een jaar Masterservice garantie bij, anders ben ik overgeleverd aan een ANWB abonnement welke ik nu niet nodig heb. Leenauto bij de Opel-dealer is gratis, die moet ik bij een niet-merkdealer ook betalen.

Onlangs was ook mijn ashoes losgeschoten. Dit euvel hebben zij ook kosteloos voor mij opgelost, terwijl ik al geen garantie meer heb. Ik ben in ieder geval zeer tevreden over de service en hiervoor betaal ik graag 100 euro meer.

rottieroodmax (0), 19 jaar geleden

Vergeet niet dat je bij de Opel dealer garantie krijgt op alle ondedelen(behalve dan de boutjes en moertjes).Krijg je dat ook bij een niet dealergarage???Mijn Opels (Kadett en Vectra) gaan voor reperaties die ik niet zelf kan uitvoeren gewoon naar de dealer!Mijn dealer(in Enkhuizen) is heel goed en die in Hoorn daar heb ik goede ervaringen mee.Gr, Marcel.

kasperht (0), 19 jaar geleden

Er zit denk ik nogal een verschil tussen de manier van service leveren bij verschillende opel dealers. Ik heb bij verschillende dealers, heel verschillende ervaringen. Maar ook bij verschillende bovag-garages heb ik heel verschillende ervaringen (van heel goed, tot ronduit slecht)
Momenteel ga ik gewoon weer naar de dealer in Wageningen, waar ik al een aantal keer goed geholpen ben en er op een goede manier werd omgegaan met een fout die ze bij eerdere reparatie hadden gemaakt. Deze service is mij het iets hogere tarief wel waard (zo groot is het verschil in prijs over het algemeen ook weer niet).

dykie2 (0), 19 jaar geleden

Ik denk dat je toch bij de dealer beter af bent ondanks dat deze duurder is. Zo heeft de dealer vaak veel meer verstand va het merk wat zij leveren dan een doorsnee garage en zij hebben ook het juiste gereedschap voor de meer specialistische klussen. Dat wil overigens niet zeggen dat gewone garages niet goed zijn. Ook onder de dealers heb je vuilnisbakken zitten die proberen om de mensen het geld uit de zak te kloppen maar die zijn er bij gewone garages ook. Overigens als reactie op mhbruijn. Ik moet mijn leenauto bij de Opel dealer gewoon betalen. dus het is geen standaard dat je de leenauto bij de Opel dealer gratis meekrijgt.

astra rijder (0), 19 jaar geleden

Ik moest gisteren een vacuum slangetje hebben omdat hij begon te scheuren.Dus naar de Opel dealer bij ons toe, resultaat ze hebben geen vacuum/lucht slangetjes in huis.En dat voor een dealer schandalig ik ben maar naar de Mercedes Benz dealer toe gegaan voor een stukje vacuum/lucht slang! Ik vindt het schandalig dat ze geen vacuum/lucht slangetjes hebben bij de Opel dealer bij ons echt schandalig!

Groetjes
Astra rijder

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

mn vader heeft altijd opel gereden en ik rij nu al 7 jaar opel. Ben nu aan mn 5de opel. Alle (20 stuks) bedrijfsauto's bij ons op de zaak zijn opels. De auto's zijn prima maar de dealer waar onze bedrijfsauto's in onderhoud zijn is bagger. Heb al meerdere keren dingen moeten vertellen omdat ze het zelf niet wisten. Heb t gevoel (bij elke Opel dealer in Limburg) dat wanneer je auto ouder is dan 5 jaar ze liever hebben dat je er niet mee komt.

Pim9106 (0), 19 jaar geleden

Ik heb vandaag m'n auto laten keuren bij een bovag garage (kleine garage met 2 of 3 werknemers). Ook heb ik daar de distributieriem laten vervangen, grote beurt laten geven en doordat er een marter had geknabbeld aan m'n bougiekabels moest daar ook een setje op. Ik was uiteindelijk euro 397,-- kwijt en heb tevens garantie op de reparatie. Heb ook nog wat goede tips meegekregen. Heel tevreden dus!!! Ben zelf werkzaam geweest als verkoper bij een VW/Audi garage en daar waren de klanten ook altijd erg tevreden over de geleverde service........

Zitten overal rotte appels tussen en ikzelf heb het idee dat de merkdealers dat sneller hebben dan overige garagebedrijven! Ze willen meer verdienen en omzetten dan de kleine onafhankelijke garage's.........

Groeten van Pim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.