Opel Vectra: Slaat af bij kwart tank

Bouwjaar: 1998

Ik heb een vectra dti 16V. Zodra mijn meter iets onder een kwart komt lijkt het alsof mijn auto soms geen diesel krijgt. Tijdens het rijden stopt ie er soms mee, en na een seconde of 30 doorstarten rijd ie weer. Ik moet dan echt snel gaan tanken anders gebeurt het weer. Nu ben ik al naar de opel garage geweest waar ze zeiden dat het aan mijn tank lag. Die hebben ze er dus afgehaald en daar was dus niets mee aan de hand! Ik heb hier dus wel voor betaald maar het is nog niet opgelost. Ze hebben mijn brandstof filter vervangen maar dit heeft dus niets uitgehaald. De auto heeft geen foutmeldingen.
Heeft iemand enig idee wat hier het probleem zou kunnen zijn?

dupl-u-28860-5dd149f80faab+nvdb

Geplaatst door dupl-u-28860-5dd149f80faab+nvdb (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Misschien geeft je metertje wel verkeerd aan.
Probeer het volgende: Als de meter op een kwart staat, dicht bij het punt van problemen, ga dan tanken en noteer het aantal liters dat er in gaat (volledig vol tanken). Vergelijk dit met het aantal liters dat in de tank zou kunnen (zie instructieboekje). Komt dit redelijk overeen dan geeft de meter verkeerd aan.

dupl-u-28860-5dd149f80faab+nvdb (0), 18 jaar geleden

Ze hebben in de garage de auto uitgelezen en gekeken of de meter niet goed was, maar die was wel goed, daar ligt het dus niet aan.

tijne (0), 18 jaar geleden

ik gok op een lek in de slang die de brandstof uit de tank haalt.

zo lang de tank voller is dan een kwart dan zit het scheurtje in de brandstof dus niks aan de hand maar is hij leger gaat hij lucht trekken.

kan ook nog zo zijn dat de aanzuig slang niet goed op de bodem ligt.

gr tijne

Hans4040 (390) PRO, 18 jaar geleden

Als het probleem zich voordoet , draai dan eens de tankdop los.
Misschien is de tankbeluchting verstopt.


mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.