Opel Corsa: Slangetje lekt olie

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Ik heb een Corsa diesel van 2000 met een 1.7 Isuzu motor. Vanavond verplaatste ik mijn auto een stukje en kwam er achter dat er een plas olie onder lag. Meteen onder de auto gekeken en het blijkt naar mijn mening dat er een slangetje lekt. Mijn olie pijl zit nu onder het minimum. Wat kan dit voor slangetje zijn en is dat makkelijk (snel) te vervangen (kwikfit)? Ga over 2 dagen op wintersport!!! De auto heeft 3 weken geleden een grote beurt gehad. Distributie en derg. vervangen.

Vast bedankt!!!!!!

Weekender

Geplaatst door Weekender (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Weekender (0), 18 jaar geleden

Nog even een toevoeging.

Het olie lampje brand niet maar werkt wel. Kan ik er nog wel mee naar de garage rijden??

jan5047 (0) PRO, 18 jaar geleden

vermoedelijk is het de slang die naar de vacumpomp gaat achterop de dynamo
eerst olie op peil zetten, ligt eraan hoe ver het is naar de garage
secces jan

h.hannemann (0) PRO, 18 jaar geleden

Is inderdaad waarschijnlijk een slang.
of rubber O ring tussen pomp en dynamo.
Banjo bout kan ook nog los zitten(gewapende slang is erg stug en evt los gegaan met het"verplaatsen"van de dynamo bij het de en monteren van de distr.
Een doorgeroeste carterpan komt ook sporadisch voor.
Verder het advies van jan Geuze volgen

kasperht (0), 18 jaar geleden

Ik heb met vrijwel dezelfde motor een lekkage gehad van de pakking van de oliepomp. Door de rijwind had de olie zich naar allerlei rare plaatsen verplaatst. Was vervolgens moeilijk om het probleem goed te vinden...

Weekender (0), 18 jaar geleden

Hij staat op dit moment bij de opel garage. Het is idd. het slangetje dat lekt. kan snel opgelost worden. kan hem vanmiddag om 4uur ophalen.

Eerst vanmorgen bij de Kwik-Fit geweest, die wou mij vertellen dat waarschijnlijk de oliepomp stuk is. Het is wel netjes van ze dat ze een liter olie er bij in hebben gegooit zodat ik naar de opelgarage kon rijden.

Bedankt voor de reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.