Opel Omega: slangetje uitlaatgasreciculatieklep omega 2.5td bj 98

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Bij de uitlaatgasreciculatieklep (met dit woord win je bij scrable) horen 2 slangetjes te zitten, een slangetje loopt naar de electro omschakelklep en de andere is mij een groot vraagteken. Het begint nu een vettige bende te worden onder de kap want het pijpje lekt een beetje olie, afdichten helpt niet want dan heb ik binnen 50km geen vermogen meer, haal ik het dopje eraf dan gaat de auto weer als de brandweer. dus als iemand een idee heeft dan hoor ik het graag. Op http://www.bruikman.eu/opel.index.htm heb ik foto's gezet van wat ik bedoel.

Groeten Peter.

Peter8844

Geplaatst door Peter8844 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ruudwiwik (0), 17 jaar geleden

Ik heb bij mij ff gekeken. Ik heb dan wel geen automaat, maar bij mij loopt dit slangetje naar een censor/schakelaar die gemoteerd zit bij het oliereservior van de stuurbekrachtiging. Kijk daar eens of je misschien een los slangetje hebt hangen.

[quote=Peter8844]Bij de uitlaatgasreciculatieklep (met dit woord win je bij scrable) horen 2 slangetjes te zitten, een slangetje loopt naar de electro omschakelklep en de andere is mij een groot vraagteken. Het begint nu een vettige bende te worden onder de kap want het pijpje lekt een beetje olie, afdichten helpt niet want dan heb ik binnen 50km geen vermogen meer, haal ik het dopje eraf dan gaat de auto weer als de brandweer. dus als iemand een idee heeft dan hoor ik het graag. Op http://www.bruikman.eu/opel.index.htm heb ik foto's gezet van wat ik bedoel.

Groeten Peter.[/quote]

Peter8844 (0), 17 jaar geleden

Hoi

Dat klopt inderdaad maar die zit op zijn plaats (je bedoelt toch vlak achter de accu?) alleen het andere slangetje wil ik weten. Ik heb gekeken bij een BMW 525 td, daar ging hij achter de multiriem naar de andere kant maar zeker ben ik daar niet van want ik raakte hem kwijt omdat er allerlei onderdelen in de weg zaten. En om nou de buurman boos te maken en de boel los te halen zag ik niet zitten. (hij groot en sterk).

In ieder geval bedankt voor de moeite

greetz Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.