Opel Corsa: Slecht geluid met Philips CAR400 - standaard corsa-systeem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16v

Ik heb onlangs een 2ehands Corsa gekocht met daarin een standaard Philips-radio CAR400 die speciaal voor Opel gemaakt is vanwege de samenwerking met het Auto-display en bediening aan het stuur.

Geluid is behoorlijk bagger, aan de rechterkant behoorlijk dof door (volgens mij) een kapotte tweeter. Als de radio wat harder gaat vervormt het geluid snel. Volgens een autoradiozaak kan het zowel aan de radio als aan de speakers liggen. Als de versterker minder dan 4x 35 watt is (wat íe volgens mij is, want ik dacht 4x 20 watt) moet er ook een nieuwe radio in.

Enkele vragen:

1) heeft er iemand ervaring met een kapotte tweeter? hoe repareer of vervang ik deze?
2) welke andere radio's werken samen met het opel-display en ook de bediening aan m'n stuur? bij voorkeur CD want nu heb ik alleen cassette.
3) zijn de speakers die er nu in zitten van goede kwaliteit of moet ik zowel radio als speakers vervangen?

Alle advies is welkom!

harm.verberne

Geplaatst door harm.verberne (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Staar je niet blind op vermogen, vaak zie je versterkers met gigantische vermogens, tja leuk enkel op papier want in werkelijkheid halen ze dat echt niet.

Ik weet niet wat er bij jou inzit, het kan goed zijn dat er al iemand andere speakers in geplaatst heeft(en/of opgeblazen heeft), maar als het slecht klinkt zou ik ze gewoon vervangen, kijk eens bij een automaterialen groothandel, ze hebben daar boeken liggen waarin je precies kunt zien welke speaker in jouw corsa past, sonavox heeft bijvoorbeeld een groot assortiment voor verschillende wagens die leuk klinken.

Ook zij kunnen je vertellen welke (nieuwe)radio's samenwerken bij jouw display.

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Helemaal mee eens. Eerst speakers vervangen door goede kwaliiteitsspeakers. Vermogens zeggen zo weinig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.