Opel Astra: slecht lopen in de koude naar warn fase

Bouwjaar: 1994

Opel astra 16 v ecotec, motor loopt slechte en stinkt naar rotte eieren. Motor werd in eerste instantie niet warm, dus thermostaat vervangen, bougie,s en lamde sonde gereinigd, waren zwart geroet. Ook de accu kabels los genomen.
E.G.R klep is ook al gereinigden ook de lucht injectie klep op het uitlaat spruitstuk. Foutcodes zijn niet meer aanwezig.
Wie herkent dit probleem of heeft het al een keer opgelost en geeft mij een zoekrichting aan. Als ik zie hoe zwart de lamda sonde is, kan het ook zo zijn dat de Katalysator sterk vervuild is. Ook heb ik een injector reiniger aan de brandstof toevoegd maar daar heb ik nog geen resultaat van . alvast bedankt.

japie5170

Geplaatst door japie5170 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Gezien de stank naar rotte eieren en de roetaanslag zou ik zeggen dat de motor veel te rijk staat. Het verbruik is dus veel hoger dan zou kunnen en dat kost je aardig wat geld. Mogelijke oorzaken:
- defecte sensor (watertemperatuursensor, lambda sonde)
- lekkende injector(s)
- uitlaat lek in de buurt van de lambdasonde
Meet eens de uitlaatgassamenstelling met een 4-gas meter. Sensoren kunnen met uitleesapparaat worden gecontroleerd.

apktje (0) PRO, 18 jaar geleden

Komt de geur van rotte eieren uit de uitlaat of bij accu vandaan? Bij het laatste zou je spanningsregelaar stuk kunnen zijn. Bij hele hoge laadspanning gaat je motor ook raar doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.