Opel Astra Wagon 2007: slecht starten

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: Z19DT, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 88

hallo allemaal,
Ik heb een vervelend probleem met starten van mijn diesel.
Als de omgevingstemperatuur boven de 15 graden is wil de auto niet aanslaan. De motor komt goed rond. Bij deze temperatuur brandt het voorgloeilampje niet. Uiteindelijk slaat de motor dan wel aan maar dan moet ik minstens 30 seconden starten. Nu de buitentemperatuur lager wordt gloeit hij de eerste keer starten langer voor en start de motor wel. Gloeistiften zijn vervangen en ook het relais, de regeleenheid is vervangen. Verder rijdt de auto goed. Rookt niet, stottert niet, accelereert goed. Geen hoog verbruik. Is de gloeitijd aan te passen dmv programmeren of kan dit niet. Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn. Ik ben inmiddels bij diverse garages geweest en allemaal zeggen ze wat anders. Ik kan moeilijk zomaar van alles gaan vervangen. Overigens als de motor een keer gelopen heeft blijft hij de rest van de dag goed starten.

Rene62

Geplaatst door Rene62 , lid sinds 15 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Zijn de diverse sensoren , temperatuur , al eens gecontroleerd ?

Rene62, 10 maanden geleden

De auto is 3 maanden geleden uitgelezen door de Opel. Gaf geen enkele storing. Van welke sensoren is de gloeitijd afhankelijk?
Ik heb er 1 in mijn voorbumper maar die is volgens mij alleen voor het aflezen van de buitentemperatuur op het display en er zit er 1 op de thermostaat. Geen idee of die kapot is. Ik heb namelijk geen motortemperatuurmeter in deze auto.

Gr rene

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Defecte temperatuursensor geeft niet altijd een foutcode , als er een verkeerde waarde wordt gemeten wordt daar door de electronica mee gewerkt , dit zou bij jou maar zo eens het geval kunnen zijn , kvs temperatuur en buitenlucht kunnen dit oa bepalen , laat sensoren eens apart uitlezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.