Opel Vectra: Slecht starten bij koude motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: X2.0DTH

Motor start slecht (gaat lang rondt voordat hij aanslaat)
+/- 4 wkn geleden retourleidingen, verstuiverringen en gloeibougies al vervangen. Retour ook aan vacuum gehad en is nu goed. Nieuwste sotfware al ingelezen (gloeitijd) maar heb auto nu weer staan met klacht: slecht starten.
Wie heeft er nog een idee. Geen foutcodes.

garageburgwal

Geplaatst door garageburgwal (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

opc8275 (0) PRO, 17 jaar geleden

tja da's een vervelend probleem ; heb er zo ook vrschillende ; als ze in de garage staan starten ze niet goed en als ze nuitenstaan wel goed ; persoonlijk zou ik de koelvloeistoftemperatuursensor onderbreken via een schakelaar in het dashbord , dan kan de klant zelf de voorgloeiing laten gloeien bij koude motor ; kheb het zelf nog nie gedaan , de meeste mensen leren er me leven dat hij soms slecht start ; die software aanpassing zou nog veel vroeger moeten laten voorgloeien vind iik ; als je auto binnen in de garage staat , gloeit hij bijna niet met dit weer ;

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

OPC bedankt ik had al het idee dat er met de motor niet zo veel mis is. Deze start nu eigenlijk gewoon goed. Heb nog wel even een nieuwe accu gemonteerd ging ook niet erg snel rond. Morgenvroeg even proberen na een nacht in de kou. Ik begrijp dat dit een probleem is bij deze motoren?

René

techniek16 (0) PRO, 17 jaar geleden

Let wel op bij sommige auto's is de koelvloeistof temperatuur sensor tevens het signaal dat gaat de temperatuurmeter in het dashbord.... ( dus een sensor voor 2 functies )

Maar als je de sensor los trekt...en hij slaat dan goed aan....heb je echt wel de goede software ??
De software veranderd niet alleen het tijdstip van gloeien..maar ook andere kenvelden..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.