Opel ZAFIRA: Slecht starten met 1 van de sleutels.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z18XER, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 103

Lijkt het niet verstandig om eerst gewoon de batterij te vervangen en vandaar uit eventueel verder te zoeken.Een 12 jaar oude batterij kan het weleens opgeven.
Ferry

RempageR1

Geplaatst door RempageR1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RempageR1 (0), 6 jaar geleden

Hallo,

Sinds een aantal dagen start onze Zafira niet meer goed met 1 van de sleutels. Een paar weken geleden gaf de auto een melding dat die sleutel 0% batterij had, echter werkt de centrale portiervergrendeling nog prima met die sleutel. Als we nu proberen te starten doet de auto niets en zie je het motor-met-sleutel icoontje in de display. Bij een tweede keer proberen werkt de sleutel vaak wel.

De tweede sleutel lijkt tot nu toe geen problemen te hebben. Wat kan ik hieraan doen? Kan het toch aan de batterij liggen?

Bedankt.

R_Bakker (0) PRO, 6 jaar geleden

Als het een B zafira is zit er op het cim module een modificatie ivm claxon die af en toe niet werk en ook nietr aanslaan in sommige gevallen, miosschien ook een cim update.

R_Bakker (0) PRO, 6 jaar geleden

een batterij van de AB heeft niks met het starten of aanslaan te maken enkeld voor de Ab centrale vergrendeling

Misschien de accu van de auto die wel

ronny503 (0), 6 jaar geleden

Toch maar de batterij vervangen want er kan nog net genoeg power in zitten om de deuren te ontgrendelen en daarna te weinig om de startblokkering vrij te geven. Dat het de tweede keer wel lukt komt omdat de batterij zich na een grote belasting enigszins hersteld. Maar toch als de auto alleen bij deze sleutel die melding geeft en bij de andere niet kunt u er 100% zeker van zijn dat de batterij vervangen dient te worden.

RempageR1 (0), 6 jaar geleden

Hartelijk dank voor alle antwoorden. Ik ging er ook vanuit dat de batterij niets deed voor starten, maar als ik de sleutel uit elkaar haal en beide helften bij de startcolom houd, doet de sleutel niets meer. Kortom, de batterij is gewoon nodig.

Batterij doorgemeten, die geeft netjes 3v maar de contactjes waren wel vuil. Die dus net schoongemaakt en een aantal keer getest, wat elke keer goed ging. Mocht ik weer problemen ondervinden vervang ik de batterij.

Komt dus goed, bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.