Opel Vectra: slechte koude start 2.0dtl

Bouwjaar: 2000

Beste mensen,

Met koud weer als hij voorgloeid dan start hij vrijwel direct maar loopt circa 1-2 minuten onregelmatig. Lijkt af en toe een slag over te slaan. Er komt ook een hoop witte rook uit de uilaat. Rook ruikt naar diesel en word snel minder. Vaak gaat het motorlampje branden, deze dooft vanzelf weer en meestal gaat hij uit zodra je een keer gas geeft. Soms gaat het lampje ook aan bij warmer weer. Wat is wijsheid. Zomers loopt hij wel meteen mooi rond. Ik denk er aan als eerste de gloeibougies te controleren, hou doe ik dit. Wat kosten nieuwe ongeveer, moet ik ze altijd alle vier tegelijk vervangen. Waar kan het probleem nog meer vandaan komen.

Alvast bedankt.

Geplaatst door

Tijmen11438 (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Als je vectra uit 2004 komt is ie wel erg nieuw om dit soort gebreken te vertonen, ik zou naar de garage gaan en kijken of ze er niet onder garantie naar willen kijken. Of heb je in 1 jaar extreem veel km's gereden?

abbeyrules 0

19 jaar

Uit laten lezen dan komt de storing naar voren

Willem12089 0
badge

19 jaar

2004 was typefout, is van 2000. 4 nieuwe gloeibougies gemonteerd, start perfect zonder rook met koud en warmer weer. 1 gloeibougie kon ik een paar slagen in en uit draaien maar eruit kwam hij niet, waarschijnlijk ooit scheef erin gedraaid en schroefdraad verrot. Uitgeboord helicoil erin, ik denk dat 1 cilinder zeker bij koud blok minder compressie had vanwege verrot schroefdraad en niet goed afsluitende gloeibougie. Van de 3 te demonteren gloeibougies bleek tijdens testen dat 2 niks meer deden bij 12v spanning. Zelfs met maximaal 2 werkende starte hij altijd zij het met rook en kortstondig slecht lopen.
Probleem opgelost.

Tijmen11438 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.