Opel Corsa: slechter starten en afslaan corsa diesel 1.7

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7

Sinds woensdag heb ik ineens dat onderweg mijn corsa niet gelijk aansloeg, normaal heel kort draaien en gelijk aanslaan. daarna sloeg de auto af bij een stoplicht.
De dag ervoor heb ik olie ververst, nw oliefilter en luchtfilter geplaatst, ook een flesje door de diesel gedaan, dat zou goed zijn om alles schoon te krijgen. 1 flesje op max 60 ltr.
vandaag startte de auto ook slecht.

wat kan dit zijn?

anjojohan

Geplaatst door anjojohan (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ibo (0) PRO, 17 jaar geleden

misschien heeft het reinigings flesje de boel losgeweekt en zit het systeem een beetje dicht, mja dan zou je ook trekklachten moeten hebben., meestal is het bij dieselmotoren het opvoerpompje of lekkage in de leidingen waardoor brandstofdruk wegzakt, mja kan ook in de pomp liggen en of de verstuivers die inwendig lekkage hebben.

ab78 (0), 17 jaar geleden

je hebt het antwoord zelf al gegeven, kijk je brandstoffilter maar na, die van mij was niet echt mooi.die flesjes zijn mooie verkooppraatjes om je auto beter te laten lopen, hoeveel heb je erin gedaan?op hoeveel liter brandstof?en als je het echt zeker wilt weten diesel eruit en nieuwe filter. mocht dit niet werken dan ben je alleen een niuwe brandstoffilter rijker,

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

dieselreiniger werkt wel, ik heb vooral goede ervaringen met de driehoekige flesjes van FORTE, dit eenmaal per jaar door de diesel.

Na de eerste keer kan het inderdaad voorkomen dat loskomend vuil voor wat problemen zorgt, ,maar bij frequent gebruik geen enkel probleem.

Tijdens mijn werkzaamheden bij taxibedrijf( X), zijn we dit spul gaan gebruiken, en vanaf dat moment enkel nog maar sporadisch een keer een verstuiver moeten vervangen. Werkt gewoon TOP, zelfs mercedesdealer gebruikt dit bij elke grote beurt ( die bij ons dan ).

Groeten Marcel

anjojohan (0), 17 jaar geleden

Gisterenavond, startte de auto heel slecht, was dus een tijdje goed gegaan met starten, daarna liep de motor zeer onregelmatig je zag dat heel goed op de toerenteller. een stukje gaan rijden, sloeg onderweg af, bij een kruispunt waar ik het gas los moest laten. je voelt ook dat er in bep.versnelling dat de auto inhoudt. kan er ook valse lucht via het nw luchtfilter de oorzaak zijn?

stefan84 (0), 17 jaar geleden

lijkt me sterk anjojohan..

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.