Opel Corsa : Smeltgeur bij contact aanzetten

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 i

Vanmorgen stapte ik in de auto en wilde de auto starten en draaide de slot om naar positie I waar eerst alle controle lampjes branden en ineens kwam een rookwolkje onder bij de stuurkolom vandaan.

Ik had het meteen weer afgezet en controleerde de verzekeringskastje en de stuurkolom maar niets vreemds kunnen ondekken.

Wel had ik al enige dagen last van dat als ik de auto afzet en de sleutel eruit wilde halen dat deze met moeite eruit kreeg en dat de ronde gedeelte erin bleef zitten zodat ik de auto niet in de stuurslot kreeg.

Graag jullie hulp en ervaringen hierover.

tamer_nl

Geplaatst door tamer_nl (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

dan moet je even het contaktblokje vernieuwen dat is dat blokje wat onder tegen je stuurkolom aanzit veelvoorkomend probleem

tamer_nl (0), 15 jaar geleden

Hoi,

Vandaag even snel gekeken bij de stuurkolom na het uitelkaar gehaald te hebben van de kapjes.
Bleek dat de aansluiting achter de contactslot waar de kabels aangesloten worden helemaal gesmolten te zijn.

Heb het aansluiting (klein rond zwart blokje, vrouwtjes aansluiting) eraf geschroeft waar deze met 2x piepkleine schroefjes vast geschroeft was aan de achter zijde van de contactslot.

De orginele had er 4 aanlsuitingen op en ging met dit onderdeel naar de autoonderdelenhandel en naar de Opel dealer waar ze beide een blokje hadden met 5 aansluitingen, volgens de Opel dealer maakte het niets uit, dus de onderdeel gekocht voor zo'n nog net geen 20 euro (zelfde onderdeel 38 euro bij Opel dealer van het zelfde fabrikant) en binnen enkele minuten zelf weer in elkaar gezet, en eindresultaat is HIJ DOET HET WEER!!!

Bedankt voor je jullie reacties mensen!!!

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

Jupz, dat ding noemen ze het contact blokje.

Officieel Contact schakelaar.

Dit is een beetje een Kwaal bij opel

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.