Opel Vectra: Smoorklep

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: Y22DTR

Er komt altijd een storing in P0638 gaskleppositie schakelaar afwijking positief! Weet iemand wat deze storing precies inhoudt want volgens mij gaat de smoorklep die op de inlaat zit geheel dicht waardoor de motor niet meer vooruit te branden is! Hij smoort zich helemaal maar er gaat geen lamp branden op dat moment!

snaponboy

Geplaatst door snaponboy (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ellompo (0) PRO, 14 jaar geleden

de vectra c stationwagen met de y22dtr motor heeft een gasklep in de aanzuigbuis bovenop het inlaat spruitstuk. de sensor die de gasklepstand door moet geven aan de ecu veroorzaakt deze storing, helaas is deze sensor niet los te koop, je moet dus een compleet huisje kopen. niet schrikken van van de prijs.

snaponboy (0) PRO, 14 jaar geleden

Okay bedankt ik weet inmiddels al dat dit huis rond de 350 euro kost wat ik eigenlijk niet normaal vind als ik eerlijk mag zijn!

venedijk (0) PRO, 14 jaar geleden

vraagje: Een y22 dtr in een vectra c sedan of gts heeft wel een gasklep maar geen positiemeter en een stationwagon heeft wel een positie meter.

Een y20dth sedan heeft niet eens een gasklep.. Waarom is dit???

Mvrgr J

Opeltje (0) PRO, 14 jaar geleden

de gasklep is verzonnen om nadieselen te voorkomen en een betere egr stroming te creeren. blijkbaar was dit niet nodig bij de 2.0.

snaponboy (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan ik die potentiometer echt niet los kopen? Toch eens bellen met AC tronics!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.