Opel Astra: Soms geen reactie op gaspedaal

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: x1.8xe

Hallo Collega's,

We zijn al heel lang bezig met een probleem in het gasgeven bij een Opel Astra x1.8xe uit bouwjaar 2001 (benzine)
Onder het rijden kun je regelmatig geen gas meer geven. Indien je dan het gaspedaal volledig loslaat en weer intrapt kun je weer normaal gasgeven. Op het moment dat dit zich voordoet blijft de auto rond de 2000 toeren hangen.
Als we de ecu uitlezen geeft hij alleen een foutcode op de lamda sonde dit komt door een kleine uitlaatspruistuk lekkage?

Heeft iemand hier ervaring mee?

We hebben al diverse reparaties verricht zoals andere ECU, luchtmassameter vernieuwd, gasklephuis vervangen, gaspedaal omgewisseld met een andere. Helaas zonder resultaat.

Wat kunnen we nog doen?

Groeten Marck Wassink

stan11049

Geplaatst door stan11049 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Siem Bijman (115) PRO, 8 jaar geleden

Marck, kun je het signaal van de gasklep ook controleren of daar haperingen in zijn? Anders eens goed de stekkerverbinding op het gasklephuis checken of de stekkerverbindingen voorzichtig wat meer onder spanning brengen zodat deze goed/beter contact maken.

De storing van de lambdasensor kan valse lucht zijn langs de egr-klep. maar vaak gaat dan ook het storingslampje dan wel branden.

janh5107 (0) PRO, 8 jaar geleden

de bedrading van het gaspedaal word doorverbonden onder de relaisbox links in de motorruimte. hier is ie soms slecht (vocht).

stan11049 (0) PRO, 8 jaar geleden

Siem, signaal van de gasklep klopt.
janh5107 zit hier een stekker die je er tussen uit moet halen?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.