Opel Astra: Astra G 1.6 2002 Weinig vermogen en brommend geluid

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Goedenavond,

Mijn astra uit 2002 heeft een soort van brommend geluid. Vanaf het moment dat je hem start en wat gas geeft dan merk je dat er minder vermogen is en dat hij eigenlijk een beetje als een diesel klinkt.
Als ik 30 rij in 2e versnelling en ik trap het gas helemaal in dan hoor je echt een hele diepe brom...Als of de auto heel veel moeite heeft om vooruit te komen.
Dit is bij alle versnellingen zo, dus eigenlijk lage snelheid in hoge versnelling.
Distributieriem is vervangen bij de dealer, onlangs ook koppelingsplaten vervangen.
Er branden geen lampjes achter het stuur.
Auto heeft 209000 km gereden en verder heb ik eigenlijk nergens last van, vorige maand nog naar Parijs gereden en geen problemen..Alleen het missen van kracht en brommend geluid bij intrappen gaspedaal.
Kenteken 92-jg-zf.
De auto heeft airco maar deze werkt ook niet, dit vind ik niet heel erg want ik gebruik nooit airco. Maar zou dit misschien met het probleem te maken kunnen hebben?

Hebben jullie nog ideetjes?
Auto laten uitlezen, heeft dat nut als er geen lampjes branden?
EGR klep? Vacuum?

Vriendelijke groet,
Daan

DanyalAstra2002

Geplaatst door DanyalAstra2002 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Doen alle 4 de cilinders wel mee? Bougies / injector ???

Spik68 (0), 9 jaar geleden

Ik heb ook een Astra uit 2002 en heb het zelfde probleem. Bij constante snelheid geen problemen maar als ik gaspedaal helemaal intrap zwaar brommend geluid, alsof uitlaat lek is en weinig vermogen, alsof die niet verder wil. Kan haast niet eens meer met behoorlijke snelheid invoegen op snelweg. Draait stationair goed voor de rest. Heb bougies ook al vervangen, helaas zonder resultaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.