Opel Tigra: soort lakschimmel

Bouwjaar: 1995

hoi allemaal,

ik zit met het volgende probleem.
Ik heb een rode opel tigra en er komen de laatste tijd steeds vaker witte vlekken in mijn lak. Vooral in de zomer valt dit goed op. Bij verschillende autoherstelbedrijven wisten ze niet wat het kon zijn. Weet hier mischien iemand wat het kan zijn of het zelf ook heeft gehad?
En als nu mijn auto helemaal opnieuw gespoten zou moeten worden, wat kost dat dan ongeveer voor een metalick kleur?

b.v.d.
schoonzoon van hans

Hans4070

Geplaatst door Hans4070 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

rottierood10479 (0), 18 jaar geleden

Rood is een ontzettende gevaarlijke kleur.De zon is hiervan de boosdoener.De lak gaat verpoederen.Als met een natte vinger over zo'n vlek gaat wordt het weer iets roder van kleur.
Als je echt van je auto houd en hij is het waard,zo ik hem zeker over laten spuiten.En hoeveel dat kost?daar heb ik geen idee van.
Maar ook als laat je overspuiten in de gewone rode kleur heb je straks weer het probleem.
En de zogenaamde teflon laag?Is uitstel van executie.

Hans4070 (0), 18 jaar geleden

van de zon zou het logischte zijn maar toch zeggen de autoherstelbedrijven dat het daardoor niet komt. het zijn echt allemaal vlekjes van 2 bij 2 cm (ongeveer) en ze komen en gaan op willekeurige tijdstippen.toch bedankt voor je reactie.
als iemand anders toevallig weet wat het kost om de gehele auto over te spuiten,dan nog graag uw reactie.

b.v.d.

ps: als ik hem laat overspuiten,dan nooit geen rood meer en een metalic lak (dat verkleurt zo ie zo al minder snel)

PL (0), 18 jaar geleden

Probeer Autoglym, Super Resin Polish , maar eens. Bij onze rode werkte dit erg goed. http://www.autoglym.nl

woesch (0), 18 jaar geleden

Ik heb het zelfde probleem met de bekende rode kleur en poetste me ook het leplazeris. Ik heb navraag gedaan wat het koste toendertijd om de wagen over te spuiten en ik kan je vertellen dat het een kostbare zaak is. Ten eerste hoe lang wil je met de wagen blijven rijden ten tweede hoe laat je hem overspuiten. In de zelfde keleur of een andere kleur. Dan is de vraag of je de gehele carosserie neemt of de plaatdelen aan de buitenkant. Doe je het helemaal is natuurlijk wel het beste maar dan zal je hem moeten strippen. De kosten varieren per spuiter en ik zou dan eerst navraag doen. Prijzen varieren van 1500 tot 2500 euro, gelet op kleur die je neemt of je dus alleen plaatdelen laat spuiten of dat je hem gestript laat spuiten. It's up to you...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.