Opel Vectra: Speakers uit de achterdeuren naar de hoedenplank

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Beste forumleden,

Ik heb pas een vectra aangeschaft uit 1996. Nu werkt de radio inmiddels alleen de speakers in de achterdeuren zijn barslecht en een werkt er niet meer. Ik wil eigenlijk de aansluitingen (bekabeling) die in de achterdeuren zit naar de hoedenplank verplaatsen en daar mijn eigen speakers inleggen.

Heeft iemand suggesties hoe ik deze deurkappen er af kan halen en hoe je dat met de bekabeling zou doen om die naar achter te trekken??

Hartelijk dank,

Mvg El Vato

vatoloco

Geplaatst door vatoloco (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik zou gewoon vanaf de radio nieuwe kabels trekken naar de hoedenplank en de oude draden lekker laten zitten. Meestal kun je afdekkappen van de dorpels afhalen, daaronder lopen vaak al kabelbomen. Succes. Sjaak

roygsi (0), 16 jaar geleden

het is inderdaad heeel omslachtig om je originele speakerdraden in je achterdeuren te verlengen, ook omdat deze vastzit aan een kabelboompje in de deur.
ik zou een zijpaneeltje op je vloer losschroeven waar de kabels achter lopen. daar afknippen ( krijgen je achterdeurspeakers helemaal geen signaal meer) en dan 2 meter draad eraan solderen voor verlenging, verder verstoppen achter paneeltjes en achterbank zodat ze bij je hoedenplank uitkomen.

maar inderdaad nieuwe trekken vanaf je radio kan ook, alleen moet er dan iets meer los.

MAKE YOUR DECISION !

maatmuis (0), 16 jaar geleden

ik heb vorige week nieuwe snoeren naar achteren gelegd en heb er precies 20minuten over gedaan.
accu schroef machine bij de hand hebben en vanaf het handschoenen kastje kun je naar binnen en kom je vrij makkelijk bij de radio uit. stuur kant gaat iets moeilijker maar is best te doen en dan weet je zeker dat je een mooi signaal door kunt geven aan jou boxen.
succes

vatoloco (0), 16 jaar geleden

Hartelijk dank voor jullie reacties.

Ik heb uiteindelijk 9 meter speakerkabel gehaald en via de radio aan de rechterzijde langs de auto getrokken onder de kabelgoot en vervolgens onder de achterbank door naar achter. Was relatief weinig werk inderdaad en het werkt perfect. Nu alleen de hoedenplank op maat maken.

Bedankt! probleem opgelost

El Vato

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.