Opel corsa gsi: speciale sleutel voor velgen??

Ik heb onder mn corsa gsi uit 94 nog de standaard gsi velgen liggen, heb al wel andere velgen klaar liggen alleen op de oude velgen zit een kapje voor de bouten waar een speciale sleutel voor nodig is, die ik dus niet heb.
Ben al bij verschillende opeldealers geweest om te vragen of zij die kapjes er even af wilden halen om dat ik ervanuit ging dat hun wel zo'n sleutel zouden hebben en dat voor alle standaard gsi velgen dezelfde sleutel wel gebruikt kon worden.
Maar nu krijg ik te horen dat bij elk paar velgen een speciale sleutel hoort.
Nou lijkt mij dat wel een heel sterk verhaal, maar weet iemand soms een manier waardoor ik die kapjes er zonder grof geweld van af krijg?

jackel4815

Geplaatst door jackel4815 (50) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

het is inderdaad mogelijk dat de vorige eigenaar zogenaamde bouten met diefstal beveiliging heeft gemonteerdt. is de vorige eigenaar bekend bij jouw? dan zou je hem naar dat sleuteltje kunnen vragen.
zoniet, wordt het toch lastig en zul je hem los moeten kappen met een kapbeiteltje.
uitboren is geen optie, die krengen zijn bikkelhard.
met het lostikken met een beiteltje zal je velg denk ik niet onbeschadigd blijven.

succes

dupl-u-20199-5dd14a0a2f0c9+gadget (0), 18 jaar geleden

het kan ook zijn dat dit sleuteltje in de auto ligt ergens in.
Veel mensen doen dit omdat ze anders bij een lekke band ook niet verder kunnen. Dus ik zou zeggen zoek even op wat incurante plaatsen als onder of het reservewiel zekeringkastje etc....

tijne (0), 18 jaar geleden

ik heb de kapjes er laatst af gehaalt met een punt tang lukte ook wel aarig

gr tijne

Santa (0), 18 jaar geleden

Je moet dit dan wel op een lokatie doen waarbij anderen jouw niet zien prutsen, Martijn! Voor je het weet staat er zo'n Bromsnor achter je die je meeneemt naat het buro omdat hij denkt dat je wielen aan het stelen bent! Sommige mensen zien dingen heel anders dan jij! Een kennis van mij schreef een tijdje geleden iets op een internetsite over zijn werkgever. Hij schreef iets in de trend van dat de baas al het geld voor "goede doelen" gebruikte. Prompt kreeg hij een advocaat op zijn nek en zit nu in een procedure en is aangeklaagd terzake laster en smaad(schrift) door zijn inmiddels ex-werkgever! Dit gaat hem flink geld kosten.... Pas op, Martijn!

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je de kenteken papieren kunt tonen is er niks aan de hand.

Zo heb ik een VW Golf legaal ingebroken omdat de sleutels kwijt waren, en de auto toch naar de sloop ging.

ik heb dit midden in de woonwijk staan doen.

de auto reed overiges in binnen 10 minuten!!


Maar de boutjes die deksels zitten kun je ook een gleufje in zagen/slijpen, kun je ze met een schroevendraaier los halen.



Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.