Opel Vectra A: Speling op acherwiel

Bouwjaar: 1991

Dag! Mijn vectra heeft speling op het rechterachterwiel (toch wel een mm of 2-4), paar maanden (10000km) geleden nog niet. Bij flinke kou en vocht blokkeerd dat wiel ook bij de eerste paar keer remmen, daarna de rest van de dag niet meer. Wat kan er zoal mis aan zijn? ikzelf dacht sowieso het lager versleten (bouten vh wiel zitten vast) of de bout daarvan los? Kunnen de remmen ook versleten zijn (getuige het blokkeren 'sochtends bij wegrijden/remmen).

captainfs

Geplaatst door captainfs (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

wiellager speling af (laten) stellen.

captainfs (0), 20 jaar geleden

Dank je Opeltje :D dus niet versleten hoop ik

mvdkant (0), 20 jaar geleden

blokkeren van de wielen bij het remmen is vaak te wijten aan stof van de remblokjes dat vrijkomt bij het remmen.

om de speling van je lager weg te nemen moet je de auto opkrikken, het stofdopje van de as wegnemen, je ziet dan een grote moer zitten met een splitpen die je moet verwijderen.
om de speling weg te nemen moet je deze moer met de hand vastdraaien totdat je niet meer kan draaien. vervolgens pak je een dopsleutel en draait hem ongeveer een kwart vaster.
de splitpen ( nieuwe is beter ) weer monteren, dop erop en klaar is kees. de speling moet dan zijn verwijderd.

zijn de lagers versleten dan zit in de verpakking een beschrijving hoe deze geonteerd zitten. onlangs zelf de lagers vervangen en dat is makkelijk zelf te doen.

succes.

groetjes,
martin.

captainfs (0), 20 jaar geleden

ha er zit allen verticaal speling op op beide achterwielen :s niet goed gevoeld dus. De hele ophanging achter zit speling op (verticaal > zijwaarts speling) een mm of 2, niet veel. Ben ik nu het bokje???

captainfs (0), 20 jaar geleden

Nou lekker dan, thuisgekomen vandaag spoot aan beide zijden de remvloeistof uit de cylinders... 1 wiel losgehaald en van 1 van de cylinders (van dat wiel) is het rubbertje kapot. GELUKKIG thuis gebeurd, zou dit ook het blokkeren verklaren?
Zijn dit dure reparaties??? Lijkt me niet handig om zelf te fiksen...

Hans4032 (0), 20 jaar geleden

Nog even over die wiel speling die zal er altijd een klein beetje zijn, want bij deze opel's en ook de c ascona is de maatvoering van de astap zodanig dat er al op nieuwe onderdelen speling op zit.

Maar pas op dat je het lager niet te strak zet om deze "af fabriek" speling op te heffen.

captainfs (0), 20 jaar geleden

ah ok bedankt voor de info. Ik heb uiteindelijk besloten een garage dit te laten repareren. Nieuwe remvoering, nieuwe remcylinders, 150€ was ik kwijt, maar pico bello remmen weer!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.