Opel Calibra: Stabilisatiestang afgebroken

Bouwjaar: 1991

Beste mensen!

Heb weer een probleempje, mijn stabstang is afgebroken op het driehoekig blad. Sorry kan het niet echt beter formuleren. De stang zelf is dus niet afgebroken. Alleen het punt waar ie vast zit op dat blad. Er steekt nu alleen maar een pinnetje uit wat steeds in dat gaatje valt en een flinke knak veroorzaakt. Hoe kan ik dit weer maken? Moet er veel vervangen worden?

Bij het weer vastdraaien van het kleppendeksel moet ik dan een bepaalde volgorde aanhouden? (van binnen naar buitenkant) ofzo?

Bedankt alvast!! Groetjes Roel!

Roel22

Geplaatst door Roel22 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

kleppendeksel maakt niet zo veel uit.

en de stabilizator stang is een rubber wat je moet vervangen is een rot werkje maar is wel te doen zelf.
en het gebeurt vaker.

gr tijne

Arjen112 (0), 18 jaar geleden

Je hoeft alleen een koppelstukje vervangen wat van de stabilisatorstang naar het blad zit. Als je wiel eraf is, moet dit volgens mij goed te doen zijn, haal anders ook ff je remklauw + schijf eraf.

PS. het gaat het makkelijkst als je je stuur uiterst links draait.

tijne (0), 18 jaar geleden

schijf en klouw hoeven er niet af je kan er zo bij wel even een asstuun onder de auto zetten want je moet rukken en trekken en als hij dan van de krik dondert ben je je benen kwijt.

gr tijne

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je bedsoelt t stabilisator verbindings stangetje dat gebroken is dit komt vaker voor deze kun je gewoon los draaien aan de stabilisator stang.

Oje kleppendeksels willen nog wel eens scheuren, draai deze van binnen naar buiten vast, en niet TE vast draaien.

Willem

Roel22 (0), 18 jaar geleden

Ja, inderdaad het is het pinnetje. Kan ik die kop met die (witte) plastic in vervangen dan? Als ik de pakking van de kleppendeksel wil vervangen, kan ik dan gewoon alle slangen losgooien? Alvast heel er bedankt voor jullie reacties!!
Gr. Roel

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgens mij moet je dat hele stangetje van de stabi-stang tot draagarm verwisselen.

Als je alle slangen weer op zijn plek doet.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.