Opel Antara 2009: start niet

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z20S, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

auto heeft met lege accu gestaan,deze er uit gehaald en opgeladen,daarna teruggeplaatst,contact gaat aan maar start niet,electr ramen en deurvergrendeling en de richting aan wijzers werken ook niet,wagen uitgelezen,comfort module reageert niet,div can storingen aanwezig mbt de comfort can.
al div malen spanningsloos gemaakt maar geen verschil,iemand nog een idee?

peter8843

Geplaatst door peter8843 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Antara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (2665) PRO, 2 jaar geleden

Zekeringen al gecontroleerd ook op de accu ?

metins (35), 2 jaar geleden

Inderdaad de zekeringen en.. je weet zeker dat accu na opladen 100% goed is?

nic1967 (0), 1 jaar geleden

Hallo Peter, ik heb zelfde probleem, heb jij dit onderussen opgelost ?

Autobedrijf Herman-Bourgois Eede (0), 1 jaar geleden

Hallo, bij de Opel Antara die niet start na een platte batterij, kan het volgende voorkomen. Eerst en vooral moet er tijdens de Opel diagnose nagegaan worden of de can-communicatie er nog is. Of de ECM en het ABS stuurapparaat nog communiceren. Als dit niet zo is controleren wij bij Autobedrijf Herman-Bourgois Eede ( https://a-h-b.nl/ ) de eindweerstanden via de obd stekker pin 6 en 14. Controleer hoeveel Ohm je daarop meet. Er kan slecht contact zijn in de stekker onderaan de UEC (zekeringskast links naast de motor) De stekkerpennen zijn vervaardigd uit een materiaal die niet genoeg geleid. Als deze toch voldoende doorstroom heeft, dan kan je die canbus lijn verder gaan doormeten vanaf obd tot in ecm. (Controleer voorheen zeker alle voedingen en massa's.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Antara of stel zelf een nieuwe vraag.