Opel Astra: start niet meer..

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: Y2.0DTH

Mijn astra station doet het altijd trouw behalve vanmiddag. Ik reed op de weg en hij begon te horten en te stoten en hield er mee op. Kon hem nog een keer aan krijgen en een paar meter rijden met de zelde horten stoten naar een parkeerhaven. bij opnieuw starten kreeg ik hem niet aan maar er brande wel een lampje met een "bako-sleutel". Verkeerde peut heb ik niet getankt dus daar kan het al niet aan liggen. Ik heb nog op het forum gekeken of ik iets kon vinden. Alle vacuumslangen na gkeken maar dat zit allemaal vast dus dat zal het ook wel niet zijn. Nu vermoed ik de brandstofpomp......... Heeft er iemand nog andere idee-en wat het zou kunnen zijn?

Alvast bedankt

woesch

Geplaatst door woesch (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

laat als eerste je motor systeem uitlezen op storingen.

groetjes jan.

woesch (0), 17 jaar geleden

Na een nacht stil te hebben gestaan en vanmorgen de sleutel erin te hebben gedaan deed ie het weer. Geen foutmeldingen lampjes meer gezien. Op zich natuurlijk wel vreemd dus maandag maar even naar de opelboer gaan.

woesch (0), 17 jaar geleden

uitgelezen bij de dealer en niets gevonden. Das vreemd....

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

De oorzaak zit waarschijnlijk in je brandstofpomp. Echt opel kwaaltje, loopt prima, ineens stopt ie en doet niets meer, en floep na een dag doet ie het weer. Pomp staat op punt om er voorgoed mee op te houden, daarom vinden ze ook geen storing. Uitlezen dat de pomp stuk is, gaat niet.
Alleen de variabele parameters kunnen worden uitgelezen. Als die goed zijn en de ecu ook, dan is het automatisch de pomp normaal gesproken.
Bovendien beginnen de pompen allemaal op deze wijze de kenmerken te vertonen dat ze zijn versleten, alhoewel het vaak alleen het elektrische deel is wat kapot gaat.

Sytze

woesch (0), 17 jaar geleden

Maar dat zou toch niet mogen naar 3 jaar? Ik heb hier voor een dtl gehad uit 2000 en nooit problemen gehad. en die had er al 2 ton op de teller staan

woesch (0), 17 jaar geleden

Helaas, net de 143.000 gepasseerd. Maar ja tot nu toe rijdt ie als vanouds. Laten we hopen dat het zo blijft . Ik zal hem binnen kort een grote beurt geven want hij moet me ook nog naar Oostenrijk brengen binnen kort.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Vergeet het maar, komt niet goed. Sluit maar een goeie repatrieerings verzekering af!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.