Opel Astra: start probleem

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine

Hoi allemaal,

Ik heb een startprobleem.. de ene keer start de auto wel de andere keer niet.. met een duuwtje of een sleepje is ie zo aan.. de startmoter gaat goed rond ... Er zit een nieuwe ontsteking in bobine kabels van de bougie zijn vervangen... als ie stationair loopt gaat het motorverklikkerlicht branden.. bij het uitlezen wordt er geen fout melding gegeven... het relai is vervangen... wie o wie heeft de oplossing...

Hopelijk tot de oplossing groetjes Saskia

saskia1

Geplaatst door saskia1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Start de motor niet, of wil ie niet aanslaan? Komt het probleem als de motor warm wordt? Massa kabel onder de accu nog wel goed? Als ie eenmaal loopt, blijft ie dan wel goed lopen?

Sytze

saskia1 (0), 17 jaar geleden

Hallo Sytze,

Hij wil niet aanslaan.. net het laatste tikje pakt ie niet.. de afgelopen dagen start ie wel.. als ik nu even zal rijden zal ie na de derde keer weer niet aanslaan. er zit ook en nieuwe tankdop op ivm vacuum zuigen.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Oke, de tank zuigt dus nu geen vacuum meer? Start ie wel op goeie snelheid of draait ie langzaam rond bij het starten? Als ik het zo hoor denk ik dat je verdeelkap/rotor en je bougies versleten zijn. En hoe was het nu, wil ie nu niet meer als ie warm is of gewoon na 3x starten al niet meer? Slaat ie de 1e keer dan wel direct aan?

saskia1 (0), 17 jaar geleden

De ene keer start ie koud al niet de andere keer warm niet. hij gaat op goede snelheid rond... bougies zijn al twee keer vervangen... als ik er een nieuw modul inzet start hij zo`n drie maanden weer goed.. als je de spoel ff stroom geeft start ie ook direct

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Eigenlijk geef je zelf al aan waar het probleem zit, n.l. in de ontsteking. Hall gever komt ook veel voor bij Opel. En module ook trouwens. En niet te vergeten bobine natuurlijk. Waarschijnlijk zit je probleem in een of meer van deze onderdelen. Ik ga voor de hall gever.

Sytze

saskia1 (0), 17 jaar geleden

Hoi Sytze,

Er zit een geheel nieuwe ontsteking in.. de bobine is vervangen.. Het zal toch niet zo zijn dat deze alweer stuk zijn..

snowman1 (0), 17 jaar geleden

hallo ik heb een astra uit 1992 en nu reed ik gisteren op de snelweg en in een keer sloeg de motor af er gingen geen lampjes branden op het dashboard toen stond ik dus stil en hij is niet meer te starten.als ik start doet alles het gewoon de startmotor en de dynamo zijn goed alleen de motor wil niet aanslaan.

weet iemand hier raad mee?

alvast bedankt

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Edwin, start even een nieuw topic op om je probleem goed aan te kaarten.

Sytze

ps Saskia, is het al opgelost?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.