Opel vectra b 1.6i G3: start slecht en verbruikt benzine

Bouwjaar: 1996

Mijn opel vectra (G3, 257000km) start erg slecht en als hij start(na een seconde of 12)dan stinkt hij naar benzine, daar komt ook nog bij dat hij dan niet meteen stationair blijft lopen, dan moet ik even met het gaspedaal spelen en dan blijft hij pas lopen.Hij verbruikt ook best wel veel benzine voor een auto die op gas rijdt (ongeveer 15 liter in 5 weken). Als hij eenmaal loopt dan rijdt hij lekker. Het motorlampje gaat af en toe branden. Ben al een keer bij de opeldealer geweest maar daar hebben ze niets kunnen vinden. Stappenmotor al vervangen. Bij een universele dealer zeiden ze dat ik de injectors ultrasonisch moest laten reinigen.Wat kan het zijn ? Ik hoop dat jullie een antwoord hebben.
Groeten, Michel

hiephoi

Geplaatst door hiephoi (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

motor temperatuur sensor mogelijk defect..waardoor de motor te veel brandstof krijgt.

dissen (0), 20 jaar geleden

is het een 1.6I 8klepper of een 16klepper.Bij een 16v wil het wel eens voorkomen dat de brandstof drukregelaar {membraan} het probleem kan zijn.Als je het vacuumslang eraf trekt loopt de benzine er al uit.

hiephoi (0), 20 jaar geleden

het is een 16 klepper. Hij heeft ook al een nieuwe brandstofpomp omdat deze verbrand was door drooglopen. Het schijnt dat de pomp doorloopt als hij op gas loopt, hoort dat.
ik ga wel even naar die drukregelaar kijken.heeft die motortemperatuur sensor ook zoveel effect ookal is de motor koud. als hij een 1/2 uurtje na het rijden stil gestaan heeft dan duurt het nog langer met starten.
alvast bedankt

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

de brandstofpomp moet inderdaad doordraaien op lpg..

hiephoi (0), 20 jaar geleden

Na 1,5 jaar lopen emmeren en niet meteen te registreren is het toch gelukt. Het was inderdaad de brandstofdrukregelaar. Jongens mijn dank is groot. Het rijdt een stuk prettiger.top site.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.