Opel Astra: Startbeveiliging resetten.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: X 2.0 DTL

Goedenmiddag,
het motorverklikkerlicht gaat knipperen na het contact maken. Motor loopt niet. Waarschijnlijk iets met de startbeveiliging aan de hand. Hoe dit systeem te resetten ?
Volgens de cliente heeft de wegenwacht geprobeerd dmv.startkabels de auto te starten nadat mevrouw de accu leeg gestart had,hetgeen niet lukte. Dat iets ?
Mvrg. Ad

Ad102

Geplaatst door Ad102 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ernst2884 (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk verkeerde sleutel of sleutel zonder transponder. Het wil ook nog wel eens gebeuren dat de klant de sleutel laat vallen en de transponder uit de sleutel valt zonder dat de klant dat merkt. Als dat niet het geval is dan kan de immobilisator zelf ook nog stuk zijn, maar dat gebeurt niet echt vaak, dus controleer eerst of de goede sleutel gebruikt wordt met een goede transponder.
Succes, Nico.

Ad102 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dank je wel,Nico. Vanavond even kijken. Grtn. Ad

Ad102 (0) PRO, 17 jaar geleden

Die tip van je,Nico,was recht voor zn raap. Bedankt, want het heeft veel zoekwerk bespaard. Transponder verdwenen. Ze wist niet meer of de sleutel gevallen was. (ze is blond) Snap de WW niet helemaal,want nadat ie spanning op de accu had gezet, moet de auto wel de startblokkering aangegeven hebben. Maar,ja,het was heel laat,dus afslepen naar mij toe. Hij gaat nu weer als de brandweer. Nogmaals bedankt. Grtn.Ad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.