Opel Omega: startprobleem

Bouwjaar: 1998

Mijn Omega 2.5td heeft startproblemen,is zo ineens gekomen dacht eerst dat het aan het brandstoffilter lag want deze zat naar mijn idee los kon hem 3/4 slag draaien heeft daarna 2 dagen normaal gestart en daarna is het probleem weer terug gekomen,heb het filter vervangen omdat ik dacht dat het afdichtrubber misschien kapot zou zijn wat niet het geval was,bij het vervangen van het filter constateerde ik dat dit filter maar half vol zat met diesel(ongeveer20cc) terwijl in het nieuwe filter ruim een halve liter gaat,kortom wat kan de oorzaak van mijn startprobleem zijn.De gloeibougie's zijn in orde en ik zie nergens brandstoflekkage.

Groet Adri.

adrivanc

Geplaatst door adrivanc (60) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

controleer of de brandstof opvoerpomp in de brandstoftank wel
1. aansturing krijgt
2. of de pomp wel draait
tijdens het starten.

en het is geen startprobleem zo te horen,maar een probleem met aanslaan!!

Alfred276 (0), 18 jaar geleden

Weet je zeker dat de gloepluggen goed zijn?
Als de motor gewoon goed loopt na z'n moelijke start, dan is 50 tot 90% kans dat 1 van de gloeipluggen niet goed zijn.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

gloei bougies in orde?! heb je ze gecontroleerd? controleer eens of de tankdop vacuum trekt (tankontluchting verstopt), want dan kan het vacuum de brandstof een beetje terugtrekken in rust. dit hoor je als je de dop los draait en het is psssssss. das fout!!!

adrivanc (60), 18 jaar geleden

Ben er ondertussen achter wat het probleem is peerbmw had het bij het rechte eind, de opvoerpomp in de brandstoftank hapert,heb een nieuwe besteld bij de dealer zodat ik weer probleemloos van mijn dieseltje kan genieten.

groet adri van cadsand

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

ok, succes verder!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.