Opel Corsa: Startprobleem

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: C14NZ

Hallo mensen,

Sinds een paar dagen doet mijn Corsa B 1.4i '93 heel raar.
Ik was laatst ergens heen, niks aan de hand..moest even wat brengen..dus ik kom terug, wil de auto starten, dat doet ie, maar hij begon te stotteren alsof ie zo gaat uitvallen.. dus ik probeer weg te rijden, van 1 in z'n 2..maar nog steeds het stotteren..eerst stilgestaan en het werd erger..toen maar verderop meteen aan de kant gezet, koppeling ingedrukt en eens gas gegeven, maar de motor lijkt niets mis mee.
Koppeling losgelaten (in zn vrij uiteraard), auto stottert paar x, auto-shook slaat aan), maar motor viel dus uit.

Daarna proberen te starten..na 7-8x t ''opstart-geluid'' lijkt t alsof de motor gaat starten, maar dat doet ie dus nét niet. Kwartier niets gedaan (ff gewacht op hulp, op 1e gezicht nix mis onder motorkap, acculamp brandt ook niet en ook geen andere lampjes).. en na het kwartier probeerde ik t dus nog een x, en hij startte gewoon normaal..
En nu vanochtend weer t probleem..slaat niet aan.. pas na een aantal x langdurig proberen sloeg ie aan, met motorgeschreeuw die je in de straat hiernaast hoorde..

Hij start wel (nadat t probleem vanochtend weer optrad) als je t gaspedaal licht indrukt.. krijg je wel een flink geschreeuw maargoed..

T opstart-probleem treedt vooral op nadat ie lang stilgestaan heeft (meer dan 6-8 uur)... en bij koude motor... komt sowieso niet door de accu, bougies of luchtfilter. Motor zelf en autoshoke is ook perfect.


Misschien de ontstekingsmodule? Of spruitstuk? OF wat anders?

Alvast bedankt..

Atje

Geplaatst door Atje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Atje (0), 16 jaar geleden

Net 40km gereden... eerste paar kms nog beetje af en toe niet helemaal 100%...heel licht gestotter, maar je voelt t nauwelijks..je hoort t meer, alsof de motor t koud heeft, vooral als je m in zn versnelling laat uitlopen(voet los van gaspedaal).. anders geen probleem, stationair ook niet..

Maar na die 40km... ruim 3 uur stilgestaan... daarna auto weer gestart en in 1x perfect.... dus het probleem doet zich voor bij meer dan 4-5 uur ofzo... want morgenochtend zal ie t wel weer niet doen..

Niemand enig idee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.