Opel Astra Coupé 2.0 turbo: startprobleem Opel Astra Coupé 2.0 turbo

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z20LET

Ik ben sinds aug. 2007 in het bezit van een Astra (G) Coupé Turbo (Z20LET) van 2001. Heerlijke auto, maar vanaf het bigin doet zich het volgende probleem voor:

Als ik met de auto gereden heb en de motor is warm (20 km is al voldoende), en ik de motor uitzet (bijv. om een boodschap te doen of te tanken) komt het voor dat de motor daarna niet meer wil starten. Hierbij maakt het niet uit of ik van tevoren hard of rustig heb gereden. Het vervelende is dat het ook niet iedere keer gebeurd, maar af en toe. De startmotor draait goed rond, maar de motor slaat niet aan. Als de motor na een tijdje wel aanslaat gaat dit vaak zeer moeizaam (lage toeren) voordat alles weer normaal gaat lopen. De koude start is altijd probleemloos.
Ik ben al meerdere keren (dit jaar al zo'n 8 keer) bij de Opel dealer geweest voor dit probleem. Natuurlijk doet dit zich dan niet voor en komt er ook geen foutmelding uit de computer. De dealer heeft in ieder geval een keer een sensor van de krukas vervangen. Verder is er niets gebeurd, omdat de computer geen storingen aangaf en de monteurs het probleem helaas niet zelf hebben waargenomen. Gelukkig is (en blijft) het een garantiekwestie, maar ik begin er wel genoeg van te krijgen. Iedere keer is het wel 80 km enkele reis naar de dealer. Wie kan me aan de oplossing helpen?

joris110

Geplaatst door joris110 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kleijn (0), 15 jaar geleden

even duidelijk zijn en je auto en motor gegevens meesturen

Hans4040 (355) PRO, 15 jaar geleden

Invullen graag:
Bouwjaar, Brandstof, motor. (liefst motorcode)
Dit doe je door te klikken op bewerken


mvg,
Hans.

foklop (0) PRO, 15 jaar geleden

Wat heeft de dealer die acht keer precies gedaan/vervangen. Je zult meer info moeten geven.
Hebben ze de bedrading van de motortemperatuursensor al gecontroleerd?

joris110 (0), 15 jaar geleden

[quote=foklop]Wat heeft de dealer die acht keer precies gedaan/vervangen. Je zult meer info moeten geven.
Hebben ze de bedrading van de motortemperatuursensor al gecontroleerd?[/quote]
Er is een keer een krukassensor (?) vervangen, maar verder niets omdat de computer geen foutmeldinh geeft, en de monteurs de storing zelf niet hebben waargenomen.

foklop (0) PRO, 15 jaar geleden

Meetwaardenblok zal hier nodig zijn. Probeer de klacht op te roepen en dan data bekijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.