Opel Zafira: Startprobleem/slecht starten

Bouwjaar: 2001

Zafira type:Y2.0DTH, 135.000km gereden.
Ik heb op deze forum gelezen dat er meerdere mensen zijn die last hebben(of gehad) van dit fenomeen.
Deze auto heb ik ca. 2 maanden geleden gekocht bij een OPEL DELAER met uiteraard 6 maanden bovag garantie. Binnen een week had ik in de gaten dat hij bepaalde momenten heel slecht startte. Wanneer hij voorgloeit, start ie in een keer maar in geval van niet voorgloeien, draait de motor minstens 10x rond dan slaat ie pas aan met licht blauwe rook uit de uitlaat.
Deze probleem speelt zich af boven +/- 5graden buiten temperatuur. 's Morgens start ie vrijwel direct maar dan zie je ook wel dat hij heel even voorgloeit, ongeacht buiten temperatuur, bijvoorbeeld 15graden. Dan rijd ik naar m'n werk zo'n rit van 22km zet ik hem uit, kom zo ca.5uur later om te starten, buiten temperatuur 18graden, gloeilampje brandt niet en hij start dan ook heel slecht. Volgende dag is het zelfs buiten 25graden en hij gloeit wel(1 seconde) en start direct.

NAAR DE DEALER GEBRACHT

- 1e keer; heeft de dealer retour slangen vervangen
GEEN RESULTAAT
- 2e keer; computer uitgelezen + nieuwste software geinstalleerd
GEEN RESULTAAT
- 3e keer; Alle brandstof leidingen gecontroleerd op lekkage +
reinigingsvloeistof in de dieselfilter en in de tank gedaan
GEEN RESULTAAT
- 4e keer; 2 dagen auto achtergelaten, computer uitgelezen, geeft geen foutcodes, ze kunnen niets vinden. Uit wanhoop gloeimodule vervangen.
GEEN RESULTAAT
Ze hebben met OPEL gebeld en dit probleem was bij hen niet(nooit?) bekend(?????) en nu zijn we weer bij beginaf.

IK BEN HOPELOOS GEWORDEN EN WEET NU NIET MEER WAT IK MOET DOEN!

PS.: Mijn collega heeft ook een zafira Y2.0DTH met dezelfde probleem, wanneer wij naar de parkeerplaats tegelijkertijd lopen om onze auto's te starten, als die van hem niet start(dus ook niet voorgloeien), start die van mij ook niet en andersom.

Adem113

Geplaatst door Adem113 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

erikvb (0) PRO, 18 jaar geleden

zomaar een idee dat roken na lang starten is niet abnormaal maar wat ik zou denken is omdat je met voorgloeitijden en temperaturen zit zou ik de motortemperatuur sensor eens controleren deze geeft ook info aan de ecu door en regelt aan de hand hiervan de gloeitijd en kan de boel inderdaad foppen
succes gr erik

Adem113 (0), 18 jaar geleden

De brandstofpomp is door de dealer op tijd gesteld. Men zei dat ie 0.5graden versteld was. Sinds 2 weken geen startproblemen meer.

gooij041 (0) PRO, 18 jaar geleden

Mijn zafira had ook startproblemen. alles gedaan: vertsuiverringen, verstuivers getest, gloeibougies vervangen, wervelkleppen gereinigd, Tot zelfs de Ecu tijdelijk omgewisseld en geherprogrameerd. Resultaat: nul. Na 5,5 week in de garage te hebben gestaan (opel) gevonden. de distributiespanner was defect. Wat gebeurde er de pomp staat op tijd maar de spanner ontspant de ketting na een periode van stilstand. ALs je gaat starten bouwd de motor oliedruk op en zorgt ervoor dat de pomp weer op tijd gaat staan. gevolg lang starten en als die dan aanspringt verschijnt er een rookpluim van de niet verbrande diesel........komt nooit voor werd er gezegd maar was wel de oorzaak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.