Opel astra 1.6xel 16 v: startprobleem,storingslamje brand,vooral als het nat is buit

Bouwjaar: 1999

goedemorgen,
Zolang als ik de auto heb doet dit probleem zich voor,hij is er al vele malen voor bij de opeldealer geweest maar het kost en het kost maar en het probleem blijft gewoon aanwezig.
De auto slaat gewoon niet aan,vooral als het erg nat is buiten heb ik het idee,krukkassensor is al vervangen,kleppen en slangen zijn al gecontroleerd maar niets helpt.Ook defectcodes geeft ie niet aan.Als ik maar lang genoeg doorstart slaat hij meestal uiteindelijk wel aan op 2 keer na,toen heb ik de wegenwacht moeten bellen en sloeg hij met startkabels wel direct aan.Als hij dan opeens wel start blijft het storingslampje enige tijd branden,paar kilometer.
Ook als ik op snelweg rijd en het regent, vooral rond de 100 km/h ,gaat het lampje continue aan en uit als het droog is gebeurt dat heel zelden.De auto heeft een LPG-G3 tank en ik heb het idee dat als ik op benzine rijd het lampje tijdens het rijden niet aan gaat,maar starten doet de auto toch op benzine dus dat probleem heeft denk ik niets met de gastank te maken.
De auto heeft in de 5 en half jaar 185000 km gereden.Ik moet zeggen dat ik er zo langzamerhand gestoord van wordt en dat ik overweeg om hem weg te doen,of...iemand een oplossing of tip?? b.v.d.

Geplaatst door

edwin2605 (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

als het lampje gaat branden moet er een foutcode door de dealer uitgelezen zijn....die willen we nou graag weten.

Opeltje 0
badge

20 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.